Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Soulloss van Elisa Namaste?

Nog even over het televisieprogramma 'Iedereen Verlicht', die op 10 maart 2019 werd uitgezonden. Daarin werd er negen minuten aandacht aan mijn dierbare zielszuster Elisa Namaste besteed. Veel te weinig tijd uiteraard, maar het is een redelijk begin. Narsingh Balwantsingh deed het uitstekend, gezien de korte tijdsspanne en de luchtige toon van het programma. Ik heb Mattijs van Nieuwkerk al gevraagd of hij een uitzending van 'College Tour' aan Elisa wil wijden en indien al volgeboekt een uitzending van 'DWDD'. Verder heb ik haar o.a. aangemeld voor 'Van Gils & Gasten' en 'Zomergasten'. Een documentaire met biografische beelden/foto's/plekken heb ik ook voorgesteld. Dan lijkt mij de aimabele filosofe Stine Jensen, die net als Elisa een Deense is, uitermate geschikt als gesprekspartner/interviewer. In haar zojuist verschenen boek 'Goeroes' ontbreekt Elisa, maar dat kan zij dan mooi rechtzetten. Ik heb de meesterlijke fotografe Robin de Puy al gevraagd of zij een fotosessie van Elisa wil maken. Verder heb ik diverse redacties van kranten en tijdschriften aangeschreven en geïnformeerd over het bijzondere bestaan van Elisa Namaste.

Toen ik voor het eerst naar een lezing van haar ging, wist ik absoluut niet waar zij woonde en dacht ik dat zij van onderkomen naar onderkomen ging. Ik weet pas sinds kort zeker waar zij woont en dat komt mede door de uitzending van 'Iedereen Verlicht', waarbij ik de plek duidelijk herkende. Blijkbaar heb ik een enorm goed fotografisch geheugen, maar er is volgens mij meer in het spel. Het is absoluut heel bijzonder dat ik op die dag van haar lezing in Utrecht (nabij de Dom) door Den Bosch zwalkte en gek genoeg uit de koers raakte en op een gegeven moment langs haar huis wandelde, zonder dat ik wist dat zij daar woont. Ik weet nog dat ik stil bleef staan om wat om mij heen te staren en dat ik die moderne huizen erg fraai vond, maar die snelweg minder. Achteraf gezien zag ik mijzelf daar al aanbellen. Een profetische blik? Via internet heb ik haar adres weten te achterhalen en ben ik virtueel gaan kijken. Ik herkende het meteen en ik was ontzettend verbaasd en verblijd. De Hogere Wereld had me al zonder dat ik dat wist dicht bij haar gebracht.

Dan het meest opvallende moment in de uitzending van 'Iedereen Verlicht': Elisa vertelt dat ze op haar vierde levensjaar al een eerste poging tot zelfdoding heeft gedaan. Terwijl ze dat vertelt, verschijnt er een grote glimlach op haar gelaat en rond haar mond. Narsingh merkt dat terecht goed op en hij is verbaasd/ontsteld daarover, maar hij vraagt niet veel verder door. Het is namelijk geen diepte-interview, wat ik wel eventueel in 'College Tour' of 'Zomergasten' verwacht. Elisa zegt erover, dat ze zich destijds op aarde niet thuis voelde. In een shot uit één van haar lezingen vertelt zij hoe ze als kind ook nog eens gruwelijk verkracht is. Verder is zij psychisch en fysiek zwaar mishandeld en beschadigd/kapot gemaakt. 'Hoeveel leed kan één mens verdragen?', denk ik dan. Het is bekend dat mensen met zware kindertrauma's aan afsplitsing doen, dat wil zeggen dat zij uit hun lichaam treden en onechte deelpersoonlijkheden kunnen gaan vormen. Zeker bij verkrachtingen gebeurt dat vaak.

Indien er sprake is van werkelijk zeer ernstige, traumatische ervaringen, dan schiet de geest automatisch en als uit een basaal overlevingsinstinct uit het lichaam en ins Blaue hinein, naar het universum/de kosmos/de oorsprong. In de meest ernstige gevallen duurt het vele jaren voordat de uitgetreden geest weer in het lichaam komt/durft te komen. Soms lukt dat tijdens deze incarnatie nooit meer. Dat wordt in het sjamanisme 'soulloss' genoemd en alleen zeer bekwame sjamanen weten zo'n zielsverlies te helen. Ik vermoed dat Elisa aan soulloss leidt en dat dat verklaart waarom zij met een grote glimlach over haar zelfdodingspoging, die zij op 4-jarige leeftijd uitvoerde, kan praten. Iets wat op zich al zeer schrijnend is als je begrijpt wat ik bedoel. Voor de kijker blijft er dus een hiaat over, maar dat is nog niets in vergelijking met het hiaat wat Elisa voor haar kiezen heeft gekregen en waar ze onbewust nog steeds mee kampt.

Elisa is zich niet bewust van de pijn, die zij nog steeds met zich meedraagt en wat zij op sublieme wijze weet te onderdrukken en te ontvluchten. Zij bokst en rent heel wat negatieve energie van zichzelf af, maar zij ontwijkt nog steeds de directe confrontatie met haar zwaar geschonden geest en lichaam. Zij is op een wonderbaarlijke wijze uit zichzelf opgestegen, in haar hogere ik gaan zitten, waarbij zij inderdaad overduidelijk door engelen en andere Lichtwezens gedragen en gestuurd wordt. Er zijn gaten in haar aura geslagen, maar de Hogere Wereld heeft die mankementen weergaloos opgelost. Zij is een sjamaan geworden, maar tegen welke prijs? Zo kunnen psychiaters zichzelf ook vaak niet helpen. Misschien lost haar taak/missie als helderziende genezeres ook haar eigen sluimerende trauma's vanzelf op en dan vooral als genadegift van de engelenwereld, waarmee zij zeer zeker in contact staat, maar ik hou mijn hart vast. Ook voor mijzelf, want wat ik zo helder in haar zie, zit ook in mij, weet ik.

Want wat gebeurt er met haar wanneer al die aandacht en adoratie, die zij van vele spiritueel zoekenden krijgt plotsklaps verdwijnt? Wat wanneer de magische trucs en ingestudeerde helingstechnieken niet meer aanslaan? Wanneer de bezoekers het nu wel weten? Wanneer de commerciële doeleinden de oprechte intenties gaan overheersen? Wanner de rek eruit is? Wanneer de zogenaamd vernieuwende hype leeggebloed raakt? Eens zal de spontane souplesse opdrogen en stort het goedbedoelde bouwwerk ineen. In de New Age wereld zijn de bloeitijden ook niet permanent. In de spirituele wereld wel, maar die is niet op commando alsmaar weer in te kaderen en op te trommelen. Verlichtingservaringen zijn niet in te studeren of af te smeken of vast te houden. Daar bestaat geen regelgeving en schoolsysteem voor. Ik kan veel, maar ik weet niet zeker of ik haar van zielsverlies kan genezen. Ik denk dat ik mijzelf van zielsverlies heb genezen, maar wat als ik net als Elisa ver boven mijzelf ben uitgestegen? (-)

Schrijver: Joanan Goddess Namaste, 14 maart 2019


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.5 met 2 stemmen 114Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
14 maart 2019
Email:
agschulzziggo.nl
Eindelijk! Door het plaatsen van deze hartenkreet licht jij in mijn beleving meer dan een tipje van de sluier op waarmee je ook bij mij de vraagtekens op mijn voorhoofd over de aanleiding van jouw verandering van jouw schrijversnaam wegneemt. Ik wens je toe dat je uiteindelijk die verlichting zal mogen vinden waar naar toe jij op zoek bent. - Om mani padme hum.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)