Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een jeugdherinnering, gedeeld aan een ziekbed

"Uw zus is er", verklaarde de verpleger, Spoedig inderdaad verscheen zij aan mijn bed in de ziekenkamer; het oude gezicht omlijst door een gordijn van grijze haren, als een helm.
Zo trots noemde ik steeds haar naam en bezigheden tegenover vreemden, tegenover onbekenden, die onze familienaam niet kennen: "Mijn zus, van Milieudefensie, mijn zus, de voorzitster van het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie, mijn zus de tuinarchitecte, mijn zus de kruidendeskundige".

En aan mijn ziekbed, dat echter geen ziekbed zou blijken te zijn, nog vóór het tijd werd voor een CT-scan, deelde ik een jeugdherinnering met haar, die ik boven alles liefheb en vroeg ik haar of ze zich die kerstnacht herinnerde, die stille, magische kerstnacht van vijftig jaar her, toen de straten overdekt waren met sneeuw en we met onze ouders naar het kleine kerkje waren geweest en thuis, waar de kerstboom stond, krentenbrood en chocolademelk kregen. Mijn zus herinnert zich een en ander.

Het onderzoek toont geen mankementen aan en blij en gelukkig vertrekken we met de taxi, een zonnige toekomst tegemoet, alsof we weer kameraden zijn als in die goede oude tijd van onze gezamenlijke reizen.....

Schrijver: I.Broeckx, 8 mei 2019


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 1 stemmen 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)