Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wanneer ben je rijk?

Er zat vroeger een gigantische kloof tussen de rijke- en de arme mensen, de mensen met geld keken op de arme mensen neer, zeer meesmuilend en neerbuigend werd er op hen neergezien. Triest. Ja eigenlijk wel want de rijken hadden nooit, wat de arme mensen wel hadden.

Bij de arme mensen stond een grote pan met een bij elkaar geraapte zooi aan ingredienten op de tafel, iedereen zat aan tafel, met schone handen, een vuil snoetje en met een niet te stillen honger!

De pan ging doorgaans leeg, weer magen gevuld, weer een dag doorgekomen, maar de dingen en onderwerpen die aan bod kwamen, waren reden om lang na te tafelen. De rijken daarentegen, stonden uren in de keuken, spraken amper tijdens de maaltijd en waren blij van tafel te kunnen! Voor de persoon die juist die maaltijd kookte was er dus weinig eer te behalen!

Zou je nou een arm persoon, bij een rijk gezin aan tafel hebben gezet, dan zouden die mensen in elk geval een conversatie hebben gehad, ze hadden lol gehad en er was een discussie ontstaan, iets wat we tegenwoordig niet meer zien!

Nou beken ik eerlijk dat eten, verzinnen wat er nu weer op tafel komt niet mijn ding is! Met het vorderen der jaren doet het er niet zoveel meer toe, wat er gegeten wordt, maar vandaag werd ik toch een tikkie pissig!

Elke dag weer is de hamvraag: wat eten we vandaag? Ik pak de aardappelbak en krijg als antwoord: wat? Alweer aardappelen, jemig dit is al de vierde keer deze week! Ik kijk opzij en zeg: als je iets anders wilt, dan moet je het even zeggen, want dan ga ik de keuken uit!

Geen punt hoor, daar doe ik niet zo moeilijk over, drie minuten later waren de aardappels geschild, tja het zijn er niet zoveel meer natuurlijk! Je hoeft niet zoveel meer te verbruiken aan energie, dus qua eten werken we ook niet veel meer weg! Is gezonder ook, maar of je nou rijk bent of arm, een simpele maaltijd zit ‘m niet in waarde, maar in de tijd die je spendeerd om het klaar te maken en te nuttigen!

Want laten we wel zijn: we gaan allemaal, echt allemaal de andere dag met zijn allen naar de wc om alles wat we de dag ervoor aten, de riolering in te laten gaan en als je het zo bekijkt is het toch wel erg zonde!

Schrijver: An Terlouw, 7 juni 2019


Geplaatst in de categorie: voedsel

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 55Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)