Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"Zo tussen de mensen schijnt bij regen toch de zon"/Augustus in Tilburg

De wekelijkse Markt had de jaarlijkse Kermis snel vervangen. Het was een mooie zomerdag die al aan september deed denken met een milde en aangename temperatuur, zodat de atmosfeer de zintuigen verwende en streelde.....

En zo trof ik op die zomerdag vóór Kringloopwinkel "Portagora" aan het grote centrale plein een wieg aan, bezet met lieflijke, witte kant en een man en vrouw, die zich daarnaast hadden geposteerd en daar kennelijk de wacht hielden.

"Er ligt geen baby in" merkte ik op; "misschien kunt u er een pop in leggen" "Die baby maak ik wel met mijn vriendin" gaf de man te kennen "dat heb ik zo voor elkaar"

Binnen in de zaak snuffelden enkele oudere heren tussen de in een kast uitgestalde collectie boeken, zagen met ogenschijnlijke belangstelling een boek in en zetten het dan weer terug. Sommigen groetten mij vriendelijk en welwillend en de tosti met tomatenketchup smaakte mij uitstekend.

Een song weerklonk in de winkel: "Fifty ways to leave your lover" en een enthousiaste vrijwilligster neuriede opgewekt mee.....

Schrijver: I.Broeckx, 11 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: woonoord

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)