Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Opnieuw met de "weduwenbus" op stap.....

De "Opstapbus", een landelijke uitvinding, ben ik maar "weduwenbus" gaan noemen omdat zij bezet wordt door vele eenzame dames. De eenzaamheid, overigens een merkwaardige "trend" in de huidige maatschappij, schijnt onder hen te heersen als een besmettelijke ziekte, als de pest, als de kanker, als een gesel, gezonden door God of door de Duivel.
Het weer en de klimaatverandering blijft ook velen tot het uiterste verbazen en inderdaad treffen we op onze weg (en het is februari!) bloeiende gele rozen aan.

Een mevrouw heeft altijd het hoogste woord en zij sneeuwt de anderen onder met haar steeds herhaalde klachten over eenzaamheid en een gebrek aan bezigheden, euvelen waaronder toch ook de anderen lijden.

Het Lodewijkskerkje in Oisterwijk ligt ingeklemd tussen de overige bebouwing De akoestiek is er goec en vandaag zullen meerdere jongedames en jongeheren op dit podium aantreden en hun stemmen verheffen. Hun zang stijgt ten hemel, kennelijk om zich te verenigen met de verhevenheid die daar schijnt te heersen en een liefde symboliserend die voor het publiek niet leeft of tot leven kan komen; de opvoering zal de goedkeuring van de weduwen niet kunnen wegdragen; zij hadden er iets anders van verwacht.

Thuis wachten hen weer de lege kamers met muren die niets terugzeggen......

Schrijver: I.Broeckx, 17 februari 2020


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)