Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vrolijkheid van regendruppels

En toen: viel er water. Neen, niet bij ons in huis maar buiten, in de vorm van regen, wat een vrolijkheid was er ineens! Eh, vrolijkheid zeg je? Jazeker wel, luister maar: ik hoorde de blaadjes ritselen van geluk, de boom deed stevig mee ook nog en kijkend naar het gras dacht ik even mijn bril te hebben vergeten want:
op de maat van vallende druppels bewogen ze mee, elke grasspriet weer een andere dans als het ware....en kijk nou: de madeliefjes, boter- en paardenbloemen deden van de weeromstuit mee!
Wat een pret ze hadden natte kopjes, natte steeltjes, in de inmiddels natte grond. Wat een natte vrolijkheid was het! Regen, regen heerlijk die regen. Het ritme van de druppels hielden ze aan om mee te zingen, kijk zie ons nou rechtop gaan staan! Laat het water maar komen, laat ons in het water staan.

De druppels vielen in de sloot en ineens zagen we daar de vissen naar boven komen, verroest we worden nat! Ja zei meneer kikker ik ook al, de lucht is ook nog aardig grijs dus we zullen wel natter worden ook denk ik zo en met een sierlijke duik sprong hij weer tussen het kroos....
De bloemen in de tuin van de buren, oh hoor ze toch eens jubelen we worden nat, jawel we worden nat, net als het gras hiernaast en aan de overkant want het regent, jawel!
Geen mens te bekennen op straat, die zijn bang van water, maar wij, de bloemen, bomen, gras, kortom de natuur oh wat zijn we heden blij want eindelijk valt er weer regen hier!

Zo An, kun je nou weer eventjes normaal doen?

Schrijver: An Terlouw, 29 april 2020


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 2 stemmen 173Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
1 mei 2020
Voor mij hoef je nooit meer normaal te doen.
Maak dit maar 'het nieuwe normaal'..
Naam:
Jikke
Datum:
29 april 2020
Wat grappig geschreven. Ja, de natuur heeft de regen heel hard nodig. Nooit gedacht dat het in april zo droog kon zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)