Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

‘t Zijn de kleine dingen die ‘t doen

Zeg T, goedemorgen meis alles goed en thuis ook, vraag ik als we aan de kassa komen bij Appie? Ze lacht haar brede lach en zegt: het gaat steeds beter en dat is hartstikke mooi natuurlijk.
Gedurende het feit dat de boodschappen op de band gaan en het pinnen wat er onvermijdelijk achteraan komt, praten we door en zegt ze met een brede grijns: wil mevrouw koopzegels? Ik kijk haar aan, want weet je: de afgelopen jaren vroeg ze dat nooit, echt nooit!

Waarom niet, nou dat is heel snel gezegd ik had namelijk altijd koopzegels en dat wist T als de beste, net als een aantal andere collega's trouwens. Dan zeg ik nee dus, ik hoef geen koopzegels meer, mijn boekjes waren vol, ik ga de laatste exemplaren inleveren en stop ermee, maar weet je: wat was het aardig geweest als AH ons de keus had gelaten!

Er zijn kassa’s waar je alleen kunt pinnen, kassa’s waar je alles zelf kunt doen middels zelfscan, waarom is er niemand op het briljante idee gekomen om: 1 kassa per filiaal open te houden speciaal voor de mensen die de gewone zegels in de boekjes willen plakken?

Nou zegt T, ik ben zelf ook gestopt, vindt er op deze manier niks meer aan ook, mijn idee zeg ik. We moeten al zoveel, worden gedwongen om acties te ondernemen die de onze niet zijn en dat kleine beetje lol halen ze ook nog wel! Wel beken ik ruiterlijk nu nog minder vaak naar Appie te gaan, domweg omdat de zegels toch lokten en oh ik weet, je betaald het zelf maar het ging me die 35 jaar, want zolang spaarde ik ze al me meer om het idee!

Jammer, heel jammer en nog even zegt ze, alle shit is met de komst van de euro begonnen, nou dat kan ik beamen, maar de gulden die is niet weg hoor, neen, die munt wordt in Curaçao nog gewoon gebruikt! Ik zeg, ga je mee, gaan we daarheen, maar ze zegt: daar hebben ze ook geen zegels, dus laat maar...

... Kleine dingen ...

Schrijver: An Terlouw, 12 juli 2020


Geplaatst in de categorie: verdriet

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)