Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nieuwe vrienden?

In mijn versleten adressenboekje had ik hun namen en telefoonnummer al jaren geleden neergekrabbeld naast de namen van de trouwelozen die ik door heb moeten strepen en na al die lange jaren waren ze naar me toe gekomen alsof het leven mij hen moest schenken; zij die zich bleken te ontpoppen als mijn nieuwe vrienden.
(In de kweekvijver of aan de roulettetafel van het leven blijft het ongewis op welk nummer men zijn penningen dient te stapelen.)

Na de desertie, na het onherroepelijke grote verlies scheen het leven mij nog kansen te bieden; mijn kennelijk goedgunstige nieuwe kameraden hadden de lange reis gemaakt; de weg afgelegd vanuit de verre, noordelijke provincie; hun domicilie.

Vol belangstelling waren zij voor onze schamele maar zo dierbare provinciestad; voor onze Ringbanen die ons omringen als beschermen zij ons; voor onze teloorgegane maar eens zo trotse textielnijverheid.

En op die gedenkwaardige avond ging ik hen voor naar het nabijgelegen restaurant en liet hen kiezen uit de menukaart en zo vond onze vriendschap voorgoed haar beslag.

Schrijver: I.Broeckx
14 juli 2020


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 1 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)