Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Regels voor de inpandige vijand

Het virus amper te temmen zo lijkt het althans want het nieuws van gisteren liet ons weten dat: de kracht van het monster af lijkt te nemen? Mensen zijn, in tegenstelling tot het begin van de narigheid niet zo vreselijk ziek meer, dat op zich zou al mooi zijn, pure winst natuurlijk, vooropgesteld dat het klopt en we willen daar maar al te graag aan geloven natuurlijk. Een paar maanden geleden was zelfs het Ahoy al voorzien van een fors aantal plekken waar men; zieke en besmette mensen op kon vangen, niet letterlijk natuurlijk maar men had een uitwijkmogelijkheid als de ziekenhuizen het niet meer aankonden en dat was een prima suggestie. Dat het toen niet nodig was, is duidelijk. Maar als gezegd, de vijand lijkt iets in kracht af te nemen, althans zo wordt beweerd, zekerheid heb je nooit maar ach; wanneer heb je dat wel?

Het toeval wil dat 1 van onze vrienden ziek wordt, vorige week al en toeval of niet, maar hij werkt in de zorg dus is een besmetting daar wel logisch want voorkomen kun je niets! Een paar dagen thuis, hij moet worden getest en blijkt positief. Miserabel natuurlijk en je kunt erop wachten dat het gezin verder besmet zal worden, wat ook inderdaad gebeurde, vrouw moest worden getest, ze werd verkouden, verloor haar smaak en kreeg vandaag te horen dat ze inderdaad ook positief bevonden is. Geen leuk maar wel een logisch bericht. Ook nummer drie was de klos, dus een huis met gezin in quarantaine.

De persoon die haar liet weten dat ze inderdaad positief was, kwam met een pakket aan maatregelen, zo ontzettend onlogisch dat ik me afvraag of er sowieso wel over is nagedacht want: alle drie de gezinsleden moeten in een aparte kamer zitten, ze mogen niet “ samenscholen” niet samen in de keuken, die overigens open is, het toilet moet na elke keer dat het kamertje bezocht is, worden gesopt, kortom: regels die je op zou kunnen leggen in een studentenhuis maar niet in een huis, waar drie personen wonen en die dus allemaal ziek zijn, want ga maar eens met een hoofd rood van koorts, even een keer of dertig je toilet soppen?

Om maar te zwijgen van het ‘ elkaar passeren’ want hoe hou je elkaar in vredesnaam uit de looproute, hoe zorg je in deze tijd dat je elkaar mis houdt? En als mooie laatste, ziek zijn en soppen, terwijl je een hoofd hebt wat in de overlevingsmodus staat? Hoe het wel moet weet ik ook niet maar deze opsomming van richtlijnen zijn zelfs mij een beetje te gortig.

... Als gezin in quarantaine is nog wel een dingetje ...

Schrijver: An Terlouw, 30 september 2020


Geplaatst in de categorie: ziekte

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)