Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Urk en jeugd

Opnieuw ongeregeldheden in Urk, een plaatsje dat de laatste tijd al veel in het nieuws is. Het gedoe begon een aantal weken geleden al, met kerkgangers die niet konden tellen, de dominee die zich al helemaal niets liet vertellen en nu de jeugd die buiten proportioneel zich te buiten gaat aan van alles en nog wat.
Urk, een klein en gemoedelijk plaatsje dat zich kenmerkt(e) door de vele brave kerkgangers die overigens helemaal zo braaf niet zijn volgens mij, want regels gelden voor iedereen: afstand houden, mondkapjesplicht en niet met grote groepen samen, maar dat geldt dus niet voor de kerkgangers van Urk. Ach men loopt er niet met een bonnenboekje, is namelijk zinloos en zo ziet men daar die acties door de vingers.

Maar dan denk ik terug aan die paar kinderen die op een speelpleintje zaten en wel op de bon geslingerd werden en denk ik: wordt er toch met meer maten gemeten? Je zou het zomaar denken, want ook vannacht was Urk weer het toneel van vuurwerkbommen, vechtpartijen, politie belagen en zooi vernielen, ondanks het feit dat er een zogenaamde avondklok was ingesteld. Maar ja, ook dat geldt niet voor de jeugd van Urk, alhoewel.....tegen twaalf uur werd het rustig in het plaatsje....zou dat nou komen omdat klokslag twaalf uur de zondag begint en men dan binnen behoort te zijn? Ook met twee maten meten, tot 1 minuut voor 12, de wereld naar zijn grootje helpen, klokslag middernacht zorgen dat je “onder moeders paraplu” bent en vooral niet nadenken, op de rustige zondag, waarin werken verboden wordt: dat er heel veel mensen op de been zijn, om jullie rotzooi op te ruimen!

Amen!

... Jeugd en Urk ...

Schrijver: An Terlouw, 6 december 2020


Geplaatst in de categorie: geweld

1.0 met 1 stemmen 243Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)