Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Schrik Zit Erin

Gisteren had ik het al gelezen, maar nu heeft het zelfs het NOS journaal gehaald. Er is een uitbraak(je) van waarschijnlijk het Coronavirus in het woonzorgcentrum 't Suyderhuys' en enkele bewoners/medewerkers zijn er ook nog eens besmet met de Engelse variant. Is me dat even schrikken.
Het tehuis waar mijn vader z’n laatste jaren heeft doorgebracht en in welke omgeving mijn familie nog steeds woont. Een dochter van een van m’n broers schijnt er te werken.
Men was er in die contreien, althans een deel van mijn familie, nogal luchtig over. Ach dat speelt ergens ver weg en inderdaad er zijn hier slechts enkele gevallen van besmetting, maar ook hier begint het virus z'n netten te sluiten.
In Leeuwarden waart het al flink rond en ook in de gemeente Sûdwest Fryslân zijn er meerdere gevallen bekend.
Het dorp Surhuisterveen waar het woonzorgcentrum staat heeft een regiofunctie en is een druk bezocht dorp met vele winkels, die nu dan wel gesloten zullen zijn, maar toch. Ik ben bang dat het zich nu ook in die buurten snel zal uitbreiden.
De luchtige nonchalante houding zal nu wel snel wijken, want er zitten daar bejaarden uit alle omringende dorpen, die bezoek hebben gehad en het virus openbaart zoals bekend pas enkele weken later. Dus … .
Het is nu dichtbij erg dichtbij, staat bijna bij ze op de stoep en dat is wel heel erg schrikken.
Hopelijk valt het mee.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 14 januari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)