Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Op hol geslagen

Een enorm lawaai klonk door het huis, bij binnenkomst, eventjes naar de brievenbus gelopen en bij terugkomst overvalt het enorme lawaai. Kanonnen, waar komt dat vandaan? Al te lang hoef ik niet te zoeken, als op verzoek gaat de badkamerdeur open, vanuit het niets dus. Stukje bij beetje gaat ie verder open en ik kijk stomverbaasd naar het tafereel. De herrie wordt erger, zeg maar oorverdovend. Als de deur een decimeter of twee open is zie ik tot mijn grote verbazing de wasmachine tevoorschijn komen? Voor ik bij de deur ben, blijkt het mormel zich te hebben gedraaid, al beukend en donderend. Ik kan met geen mogelijkheid meer ergens langs, het apparaat staat me zo vreselijk in de weg en maakt zoveel herrie dat horen en zien vergaat.

Het electriciteitssnoer is twee meter lang, wat nu heel goed te merken is want de draad rekt zich uit net als ik om een poging te wagen de uit-knop in te drukken, nee dus, met geen mogelijkheid lukt het om over het donderende apparaat heen te hangen en de knop te bedienen, het is het alsof de machine denkt: bekijk het maar ik ga mijn eigen gang, nou ik zeg je, dat lukt hem aardig, of moet ik zeggen, het lukt haar aardig. Wat te doen in zo’n bizarre situatie?

Terwijl ze grommend en wel, donderend en wel probeert de gang in te komen, zie ik dat door die acties de waterslang uit de daarvoor bestemde goot is getrokken, nog mazzel dat het om centrifugeren gaat, bij spoelen was de situatie niet te overzien geweest? Dan had alles blank gestaan met alle gevolgen vandien. Nu zit ik met een hele boze wasautomaat die een eigen leven is gaan leiden, wandelend door de badkamer en inmiddels aangekomen in de gang, een klein waterspoor achter zich latend. En als je denkt: ze stopt vanzelf, nou dit ding heeft besloten door te gaan, tot het gaatje, naadje of tot de stroom eraf gaat.

Probleem is dat ook de meterkast niet haalbaar is, ze staat namelijk nu volop in de gang en ik kan er niet langs met geen mogelijkheid. Dan: vanuit het niets, gaat het harder beuken, geeft ze zichzelf als het ware een dreun die het me ineens mogelijk maakt het knoppenplateau te bedienen, ik geef een dreun op de “ uit” knop, nog even sputtert ze om vervolgens de strijd op te geven! Een serene stilte overvalt me, het kreng is gestopt!

Nu wachten op de hulptroepen want ik krijg haar van zijn leven niet terug waar ze hoort natuurlijk! Er gebeuren rare dingen als je even naar de brievenbus loopt hoor, dat kan ik je verzekeren.

... Fictie ...

Schrijver: An Terlouw, 24 januari 2021


Geplaatst in de categorie: humor

4.5 met 2 stemmen 79Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)