Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een zielig overblijfsel van een mislukte onderneming

De vogeltjes, die wellicht niet zo talrijk zijn in deze contreien en die het verkeer op de snelweg naast mijn huis schuwen, hebben nog altijd niet ontdekt dat een nieuw object bungelt aan een lange draad op mijn balkon. Het is een dennenappel, omkleed met pindakaas en met zaadjes die ze nu juist lekker zouden kunnen vinden, vervaardigd als knutselwerkje bij de groep van ouderen waartoe ik mij niet kon bekeren. De ouderen die, zielig en uiterst hulpbehoevend, bijeenkwamen in een "huiskamer" van het Zorgcentrum, de zo vreeswekkende eenzaamheid schuwend en tot het alleruiterste vermijdend als een welhaast dodelijke ziekte.

En ik? Ik vluchtte weg van hen en voor hen en nu bungelt die dennenappel hier op mijn balkon, als onschuldige herinnering en laatste souvenir aan lotgenoten die ondanks alles welwillend waren.

Schrijver: I.Broeckx
20 februari 2021


Geplaatst in de categorie: ouderen

5.0 met 1 stemmen 124Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
20 februari 2021
Email:
hmessielive.nl
Ineke, ik kan er in komen dat je je bij die groep van ouderen niet zo thuis voelde, maar ik hoop tenminste dat de vogeltjes in jouw buurt dat meegenomen lekkernij tenslotte zullen ontdekken. Tja, als dat niet zo is... Toch een teken dat ze in hun leefgebied nog hun natuurlijk voedsel kunnen vinden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)