Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schuldige dag

8.10 uur. Hondje even uitgelaten – net buiten het hek. Terwijl hondje staat te snuffelen en te plassen, zie ik een worm met langzame kronkelbewegingen over de weg kruipen. Hij is al een halve meter gevorderd, nog tweeeneneenhalve meter te gaan naar de overkant. Erg opschieten doet het niet.

8.30 uur. Ekster vliegt wat rond, op zoek naar dingen van zijn gading. Ziet beweging op wegdek, landt, hipt op worm af en begint nieuwsgierig te pikken. Worm wordt gepik gewaar en begint heftiger te kronkelen. Ekster merkt dat zijn pikken effect heeft en hakt er steviger op los.

8.32 uur. Poes van de buren – eigenlijk meer van de buurt, want hij is vaker buitengaats dan binnenstuins bij de buren– slentert door het hoge gras in de berm, en ziet vanuit een ooghoek ekster bezig. Maakt zich laag in het gras, sluipt zo voorzichtig en ongemerkt mogelijk dichterbij, terwijl ekster steeds obsessiever op worm inhakt. Uiteindelijk sprong, en ekster is te laat. Met gebroken vleugel probeert hij weg te hoppen, maar poes slaat weer toe, en weer en weer. Ekster strompelt over het asfalt, poes blijft met zijn prooi spelen. Loslaten, grijpen, loslaten, grijpen... Hoe zal dit aflopen?

8.35 uur. Gianni is al een beetje laat – moet om 8.30 op zijn werk in de timmerfabriek zijn,. Maar goed, het is nog maar een krappe kilometer, dus de schade valt mee. In strak tempo legt hij het laatste stukje naar zijn werk af, en kijkt intussen op zijn telefoon of de timmerfabriek al een berichtje heeft verstuurd over zijn niet-verschijnen. Merkt niet dat zijn auto iets raakt.

8.50 uur. Behoorlijk aangepikte worm heeft de overkant van de weg bereikt. De blinde kop boort zich in de zachte grond van de berm, zonder de twee bewegingloze contouren te zien die een stukje verderop in het gras liggen.

Volgende keer als ik een worm de weg zie oversteken pak ik hem op leg ik hem in de berm.


Zie ook: https://www.bobcom.eu/

Schrijver: Bobcom
27 februari 2021


Geplaatst in de categorie: dieren

5.0 met 1 stemmen 91Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)