Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"Restless Spheres"

Het was in dat jaar, het lang-vergeten jaar 1965, dat ver terug ligt in de herinnering dat onze muziekleraar, de heer H., de kandidaten wierf voor het koor uit de pas aangetreden brugklassers. Er zou een majestueuze opera opgevoerd worden in onze plaatselijke schouwburg ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van onze school over een astronaut en diens ruimtereis.
Vele repetities vonden plaats in het lokaal dat zich enigszins afgezonderd van de overige lokalen aan het einde van een lange gang bevond. De tekst van het libretto bevatte frasen die ik me nog herinner: "This was a victory for the astronaut" en de telkens weer herhaalde frase "Restless Spheres", ongetwijfeld een beschrijving van niet nader te omschrijven of aan te duiden kosmische sferen. Vele repetities vonden plaats tot de grote dag aanbrak en ik, gekleed in mijn geruite pakje met de plooirok, achterin het koor aantrad om mijn bijdrage te leveren.
De leraar Nederlands, die we in later jaren zo goed zouden leren kennen, reciteerde op de voorgrond een bijpassende en toepasselijke tekst. De hoge coulissen van onze schouwburg hadden op mij, toen ik twaalf jaar oud was een indruk gemaakt die nu, vele later jaren, wel heel wat meer gematigd zou zijn.....

Schrijver: I.Broeckx
3 maart 2021


Geplaatst in de categorie: feest

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)