Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vervolg uren op het landgoed

Ja, je moet wel ergens kunnen vergaderen natuurlijk dus waarom dan niet op dat schitterende landgoed waar men in september ook al te gast was, al gaat het dit keer niet over de te maken formatie, want die schijnt dus echt niet van de grond te kunnen komen, neen, ditmaal gaat het over de - te nemen maatregelen omdat de cijfers exploderen! Het barst van de mensen die positief zijn, ik bedoel getest natuurlijk op corona want daar gaat het al die tijd al over. Een mooiere plek is er niet te verzinnen om te debatteren denk ik zo. Of er mensen geweerd moeten worden omdat ze niet gevaccineerd zijn, zoals in de biblebelt, denk aan Staphorst en Urk, maar ook in de grote steden zijn genoeg mensen te vinden die geen vaccinatie gehaald hebben, dus om nou die mensen te weren, lijkt me een beetje te ver gaan, ehhhh aan de ene kant dan, want aan de andere kant mag Zwarte Piet, de Negerzoen, de Jodenkoek en Blanke vla ook al niet meer genoemd worden, dus: waar is het einde gebleven! Precies, het einde is zoek, het eind is niet in zicht, sterker nog, we hebben te maken met een boek wat niet af is, het laatste hoofdstuk is niet geschreven!

Of er ooit een laatste hoofdstuk komt, waag ik te betwijfelen, we zitten in een nare precaire situatie die wij nog niet eerder meemaakten en die luguber geworden is. Niemand weet waar ie goed aan doet, niemand weet de uitkomst van dit hele verhaal, net zomin als iemand kan vertellen waar het laatste hoofdstuk over gaat. Op het landgoed wordt vergaderd waar we nu beland zijn, welke maatregelen er worden genomen en hier valt een envelop in de bus: we mogen de griepprik halen, net als de prik tegen de pneumokokken, jawel! We krijgen er steeds meer gaatjes bij, want ook als bonus komt de derde corona boost erbij en ergens snap ik de mensen wel die nee zeggen, ergens dan want weet je: we doen er hier alles aan om uit de gevarenzone te blijven, het is alleen zo verrekte jammer dat niet iedereen er zo over denkt, maar ja, wie zegt dat we er goed aan doen?

Ik weet het niet, op het landgoed wordt vergaderd, de kapjes mogen weer voor, geen punt want ik was er niet mee gestopt, de 1,5 meter moet weer, ook geen punt, was ik ook niet mee gestopt, maar met al die stijgende positieve mensen, stijgt wel mijn angst en ik weet: ze is een slechte raadgever, maar je houdt het niet tegen! Ik heb geen wensen voor Sinterklaas of de Kerstman maar zou wel een verzoekje hebben: mag ik het toverstokje van Harry lenen? Wie weet wat me lukt….

... Landgoed vergaderingen ...

Schrijver: An Terlouw, 28 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)