Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Te weinig lief nieuws

Het nieuwe jaar amper begonnen, is het naar nieuws wat wordt gegeven, nare berichten, stijgende cijfers omtrent het verknipte virus, kinderen die nooit meer thuis komen, verijdelde aanslagen, kortom: het jaar is een week jong en ik mis wat vrolijkheid, wat liefs, iets aardigs gewoon iets wat een glimlach op m’n gezicht tovert en dan: moet ik naar de kaasboer, je weet wel zo eentje van toen, van vroeger, zo eentje waar kaas-nog kaas is zeg maar!

Ik zie in de vitrine gesneden oude kaas liggen, die ik al eerder kocht en vraag: wegen jullie dat of gaat het per pakje? Nee hoor zegt de jongeman die achter de toonbank staat, per pakje, dus ik vraag om 1 pakje van die heerlijke oude gesneden kaas, met de opmerking: maar wel met iets meer plakken als vorige keer want toen: kreeg ik twee pakjes met slechts twee plakjes erin?

Hij kijkt me aan en ik wijs: kijk- in dat pakje zitten er slechts twee! Ja verroest zegt de man, je hebt gelijk, maar dat maken we meteen in orde hoor, want je krijgt nu drie pakjes mee, van meer dan twee plakjes, hebben we het meteen opgelost want ik wist dit ook niet. En, zegt hij erachteraan, als er iets is, altijd zeggen hoor, waarop ik zeg: al meer dan 35 jaar klant, ik kom vanzelf terug hoor!

Even afrekenen en wens hem een mooi weekend, het eerste wat ik thuis deed? Een witte tijgerboterham pakken ( uit de vriezer) boter erop en zo’n heerlijke plak oude kaas, van de boer! Dit smaakt beter dan een slagroomgebakje en dus: maak ik m’n eigen nieuws vandaag maar een beetje goed, want eerlijk is eerlijk, met al dat slechte nieuws zou je nog slecht gaan slapen ook!

... Ik wil goed nieuws ...

Schrijver: An Terlouw, 7 januari 2022


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)