Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een “ heterdaadje “

Nog steeds klinken de oorverdovende knallen door de straat, zeker als de jeugd pauze heeft van school, of dat ze naar huis mogen, je hoeft er niet voor op de klok te kijken, want yes, de scholen zijn weer open! Voor wie er nog aan twijfelde, stop daar maar mee want de oorverdovende klappen vertellen je het tegendeel…
Ook vandaag was dit niet anders, dikke rookpluimen volgen na de dreun en ik kijk opzij, slaak een zucht van verbazing -en opluchting want: er komt een politiebusje aanrijden als net de tweede knal klinkt, rookpluimen bij een geparkeerde auto, best link!

De eerste agent springt het busje uit en wijst twee gasten aan die hij de boel zag weggooien, een aantal kinderen erbij die ‘ natuurlijk niks deden ‘ de rest van de pauze zijn hun gegevens opgenomen, is de politie er een kwartier mee bezig geweest en de daders? Die keken naar de grond, schuifelden wat met hun voeten en zijn de klos! Je snapt dat het de rest van hun zogenaamde vrije tijd, rustig is geweest? Een echt heterdaadje en ik beken: ik vond het leuk!

... Een vuurwerk heterdaadje ...

Schrijver: An Terlouw, 12 januari 2022


Geplaatst in de categorie: kinderen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 91Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)