Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het fototoestel

Wij, kinderen van een bescheiden ambtenaartje, bezaten nooit veel, maar de Sinterklaastijd vormde steeds een hoogtepunt in het jaar. Het vormde een uitdaging voor onze creativiteit om aan de surprises te werken waarmee we elkaar op de grote avond zouden gaan verrassen en we deden ons best op de bijpassende gedichten.

Zo gebeurde het eens dat Sinterklaas mij een fototoestelletje bracht. Het was een klein toestelletje van het merk "Olympus". Wat een cadeau voor een vijftienjarige die nooit veel gewend was geweest! Het was zelfs mogelijk flitsblokjes te gebruiken als de omstandigheden daartoe noopten. Ik zette mijn nieuwverworven bezit aanvankelijk slechts in in de kleine, besloten, provinciale kring waarbinnen mijn leven zich voltrok en maakte enthousiast kiekjes van een luchtballonnenwedstrijd in een stadion, van mijn meisjeskamer en haar uitzicht en van de jaarlijkse Carnavalsoptocht.

De latere schoolreis naar Rome zou echter aanleiding geven tot een serie van meer indrukwekkende en mogelijk kunstzinnig verantwoorde opnamen...

Schrijver: I.Broeckx
26 februari 2022


Geplaatst in de categorie: hobby

5.0 met 1 stemmen 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)