Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinneringen aan mijn mislukte carrière (vervolg)/Notuliste voor de Wijkraad

"Ik kom voor het notuleerwerk" had ik de leden van de Wijkraad verklaard. Toen de nacht over Tilburg was gevallen, was men samengekomen in het troosteloze lokaal van het Wijkcentrum. De voorzitter van de vergadering zou ratelend van start gaan en zijn verhaal doen en ik zou hem met de pen op de voet volgen.
Allen zouden oprecht en gedegen hun bijdragen leveren, al keken sommigen wel met argusogen in mijn richting en al vroegen ze zich terdege af welke rol ik te vervullen had in hun midden en welke betekenis ik had voor de groep. Mijn werk viel nauwelijks in goede aarde. De voorzitter begon me op een gegeven moment alle zinnetjes te dicteren.

Men was op zoek naar de secretaris die men in de gehele wijk niet kon vinden, maar die mij volledig zou vervangen, zo voorvoelde ik. In vreugdeloze en zinloze anticipatie op zijn eventuele komst zou ik de werkzaamheden moeten blijven volvoeren zoals ik eveneens voorvoelde, om acuut afgedankt en vervangen te worden bij het onverwacht opduiken en verschijnen van de zozeer vurig gewenste secretaris die echter vooralsnog het "podium" van de Wijkraad nog niet betreden had. Een ondankbare taak!

Dit alles was voldoende reden voor mij om voorgoed afscheid te nemen van de Wijkraad.
Verbazingwekkend hoe nog een groot boeket bezorgd werd!

Schrijver: I.Broeckx, 21 juli 2022


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 3 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)