Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In de voormalige kerk

De voormalige kerk, die jaren geleden verbouwd is tot Wijkcentrum, herbergt op haar eerste verdieping mooie sfeervolle lokalen met witte neonverlichting en chique meubilair. Een inpandig raam biedt een doorkijkje naar een peuterspeelzaal waar rieten kinderstoeltjes staan opgesteld. Een gebrandschilderd raam aan de andere kant toont de afbeelding van een heilige in kleurige kledij, een reminiscentie aan de vroegere bestemming van het gebouw. Binnen mijn blik bevindt zich tevens een elegante, sierlijke wenteltrap die leidt naar een onbekende, mysterieuze bovenverdieping.

Als nergens anders is hier ook een kleine geschiedkundige tentoonstelling met portretten van onze eerbiedwaardige voorouders en met een grote foto van het kasteel van Tilburg. Tevens is enig prehistorisch vaatwerk in een glazen vitrine uitgestald dat eveneens herinnert aan degenen die ons in lang vergeten jaren voorgingen.

De dames zijn weer bijeengekomen in een belendend lokaal en ze verwelkomen mij hartelijk. Ik zal vandaag ijverig breien aan een roze sjaal die ik af hoop te hebben vóór de winter komt. Ik zal weer luisteren naar de verhalen over lief en leed dat zich in een niet te stuiten stroom voortzet en aan hen opdringt. Met hun scherp geslepen verstand weren zij het bedrog en de misleiding die de media hen bij voortduring voorschotelen scherp af. Eén van hen, met een warrige haardos, brengt haar verhaal met horten en stoten in een merkwaardige maar niet onaangename cadans.

Schrijver: I.Broeckx
18 september 2022


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.5 met 2 stemmen 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)