Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinneringen aan mijn mislukte carrière (vervolg) / Van typiste tot secretaresse; een noodsprong?

Het was zelden verbijsterend onaangenaam op de Afdeling Tekstverwerking van het grote kantoor. De cheffin, mevrouw J., soms gekleed in een roze wollen jurk, waakte zoals een kloek over haar kippen waakt over de aan haar zorgen toevertrouwde typistes. Een poster van een lieflijk veulen hing tegen de wand in de ruime kamer waar de dames achter de computers zetelden. Het waren toentertijd de eerste computers die in het bedrijfsleven ingezet werden.

Tijdens de dagelijkse theepauzes werd er druk gebabbeld. De thee werd aangedragen door blauw geüniformeerde dames, speciaal daarvoor aangesteld. Sommige dames behartigden speciaal de financiële gegevens, anderen de "platte teksten".

Op het directiesecretariaat was na mijn ogenschijnlijke promotie de ontvangst hartelijk. Maar de sportieve en flamboyante hockeykampioene Josine had achter de schermen altijd al de honneurs waargenomen. Zij stond in een beter daglicht en had steeds al zozeer de voorkeur van de heren genoten dat ik tweede keus was en uitgerangeerd werd.....

Schrijver: I.Broeckx
27 september 2022


Geplaatst in de categorie: werk

4.5 met 2 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)