Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Aan mijn nieuwe vrienden uit de noordelijke provincie

Waar ik eens het landschap zag, de wijde en weidse velden (het bezit van mijn vrienden), de vijver met het gladde, rimpelloze, onpeilbare water waarop een enkel waterhoentje bivakkeerde, ben ik weergekeerd. De trein was bij Nijmegen de beide beroemde bruggen, die de trotse rivier overspannen, gepasseerd en ik had een platbodem kunnen waarnemen die zich traag en moeizaam voortbewoog over het woelige water van de rivier. Op mijn traject had zich een enkele molen vertoond te midden van onduidelijke en warrige bosschages die razendsnel en als het ware ongemerkt aan de vensters voorbijgleden, terwijl ze zich haast schuilhielden in het landschap.

In Rijssen gearriveerd wendde ik mij tot een opgetuigde, welwillende dame die resideerde in het kantoor van de Rabobank en die graag een taxi voor me bestelde. De vrouwelijke chauffeur babbelde opgewekt en amusant in het merkwaardige maar koddige Twentse dialect dat ook mijn vrienden bezigen. Ik mag haar dorp, Rijssen, niet denigreren dat al lange eeuwen stadsrechten bezit. In de hoop op een wederzien en een volgende gelegenheid geeft mevrouw mij een klein, koket visitekaartje mee. Aangekomen bij de landelijke en pontificale villa verwelkomt mijn vriendin me met een omhelzing. Haar fraaie, blonde haar dat haar als een aureool siert en dat soms als een lieflijk gordijn haar gezicht omringt, draagt ze vandaag op feestelijke wijze opgestoken voor de afwisseling.

Onze "gemeenschappelijke longziekte" zal het thema van ons gesprek vormen en deze zal aanleiding zijn tot onze wederzijdse hartelijke zorg en bezorgdheid. Tegen de avond aanvaard ik mijn terugreis naar Tilburg. Daar zal het feestelijke en wonderlijke licht van een guirlande aan het begin van de Stationsstraat die de tekst "Welkom in Tilburg" draagt, mij uiteindelijk begroeten....

Schrijver: I.Broeckx, 8 januari 2023


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.3 met 3 stemmen 164Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)