Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Eenzaamheid

Ik kwam hem tegen vóór de automatische schuifdeur van Woonzorgcentrum "De Heikant" aan de Brucknerlaan waar je een inkijkje kunt hebben in een kapsalon waar rode kunstbloemen in pontificale zilverkleurige vazen staan opgesteld, mogelijk om het humeur van de dames die hier hun haar laten doen op te vijzelen.

De eenzaamheid is wel de kwelling aller kwellingen waartegen zelfs de meest forse en manhaftige "he-men" nauwelijks bestand blijken te zijn en voor meneer was zij eveneens ondraaglijk. Hij verklaarde in een appartement "boven Spijkers, de rijwielhandel" te wonen en de volstrekte anonimiteit die in onze maatschappij een nieuwe onontkoombare trend lijkt te zijn geworden en die zich als een kwaadaardig gezwel enorm heeft uitgebreid, niet meer te kunnen dragen. Gezegd moet hier worden dat de volledige verbondenheid en de totale verlatenheid inderdaad lichtjaren uiteen liggen.

Meneer wilde derhalve zijn toevlucht nemen tot genoemd Woonzorgcentrum. Niettemin was kennelijk de verlatenheid nog altijd niet zijn lotsbestemming geworden, want ik was er getuige van dat een persoon, kennelijk de zoon van meneer, hem kwam halen met de auto en dat vader en zoon gezamenlijk wegreden naar een mij onbekende bestemming.....

Schrijver: I.Broeckx
16 januari 2023


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4.5 met 2 stemmen 103Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)