Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Terug naar de Dr. Paul Janssenweg

De taxi was vóór komen rijden en deze had niet geschroomd het decor van mijn heilloze en desastreuze verleden, inclusief vele vervallen, desolate en mistroostig stemmende panden te passeren om tenslotte een soort "alternatief kantoorpand" te bereiken aan de Dr. Paul Janssenweg, waar de "Samenwerkende Tandartsen Zuid" gevestigd zijn.
Een klein gezelschap had zich hier verzameld in de wachtkamer, bestaande uit een mevrouw met overduidelijk geverfd haar waarop zij frivool een bril geplant had, een meneer die wegens de gele stompjes in zijn mond zeker toe was aan behandeling en ikzelf.
Wanneer ik eenmaal in de behandelkamer ben gearriveerd, bekijkt mevrouw de tandarts mijn tanden door een kijkertje. Slechts een vluchtige inspectie van mijn verouderde gebit schijnt vereist te zijn. Schijnbaar provisorisch spuit ze met een apparaat wat koude en onaangename lucht tegen mijn voortanden en ze prikt voortvarend in het tandvlees.

"Over een half jaar terugkomen" luidde de slotconclusie c.q. het advies. Optimistisch en lichtzinnig gestemd bevond ik mij tenslotte bij de bushalte.

Schrijver: I.Broeckx
27 april 2023


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 1 stemmen 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)