Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hernieuwd doktersbezoek

In de vroege morgen, toen de indigoblauwe hemel nog als een beschermende deken over de wereld lag en toen een zoele wind mijn lichaam beroerde, ben ik weer op weg gegaan naar de Umberstraat. Daar strekt de lange gevel van het gebouw van de artsenpraktijk zich uit. Meerdere malen en ook vandaag vroegen enkele gedesoriënteerde oudere personen naar dokter A., mijn huisarts sinds lange jaren.

In eigen persoon opende zij de brede deur. Nog altijd heeft haar gezicht, dat als een beeld van een engel uit de Barok omlijst wordt door krullerige lokken, een zweem van jeugdige charmes behouden.

Vandaag zal de naald van de injectiespuit weer in mijn kwetsbare arm gedreven worden als een spijker in de muur of zoals een worm in het hout kruipt. Ik zal zijdelings toekijken en zien hoe de voor mij levensnoodzakelijke vloeistof in het reservoir onder de druk van de hand van het meisje langzaam steeds minder wordt.

En dan tenslotte nog het prikje in de vinger voor de ijzercontrole. Het felrode bloed, mijn dierbare bloed, springt op uit de wond. De machine toont een gunstig cijfer....

Schrijver: I.Broeckx
1 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.0 met 1 stemmen 106



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)