Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Triomf van het Bezit in een demonische "boerderij"?

Over een bemost pad zijn we vandaag de merkwaardige "boerderij" in Heukelom genaderd, waarvan we tevens het interieur bezichtigd hebben en die als een museum is volgestouwd met satanisch en demonisch aandoende rariteiten en parafernalia zodat hiermee welhaast de hallucinatoire wereld van de waanzin wordt verwezenlijkt en wordt opgeroepen voor de ogen van de verbijsterde, argeloze en verbaasde toeschouwer en bezoeker.

Een uiterst curieuze, geheel in de stijl van de negentiende eeuw ingerichte apotheek, ondergebracht in een bijgebouw naast een binnenplaats, ondersteund door zuilen, completeert de hier tot stand gekomen merkwaardige verzameling en een fotografisch geïllustreerd boekwerk getuigt van het "levenswerk" van degenen, meneer en mevrouw die hier resideren en van hun nog altijd florissante vierenvijftigjarige huwelijk

De omgeving van dit "monument" weerspiegelt met haar behaaglijke sfeer en landelijke, rustieke bebouwing een geheel andere wereld die "normaliteit" ademt en die, in tegenstelling tot het genoemde schrikbarende tafereel, weldadig aandoet aan de zintuigen en het verstand.

Schrijver: I.Broeckx
14 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: hobby

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 89Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wil Heefer
Datum:
14 oktober 2023
Ons 54-jarig huwelijk is verre van florissant door ziekte e.a. euvel. Heukelom vaak langs gefietst naar Cafe Mie Pieters (is dat er nog?) of verder naar de bosrijke omgeving.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)