Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Voor de derde keer naar Zoetermeer

Het is een winterse dag, kort na nieuwjaar en de kou van januari zal door mijn dikke jas heen dringen. Mijn reis zal naar Zoetermeer en Den Haag gaan en ik zal op het perron al de wonderlijke gewaarwording hebben dat het carillon van de toren in Tilburg me als het ware uitwuift met een melancholisch liedje.

Het nog altijd winterse landschap met in de verte wat witte, grazende schapen zal links en rechts van het voertuig dat zich als een trage slang voortbeweegt, uitgestrekt liggen. We zullen de majestueuze bruggen die het water overspannen bij Moerdijk en die zo trouw en standvastig noord en zuid verbinden, passeren. Het stadion van Feyenoord zal ons verwelkomen en daarna zal spoedig de indrukwekkende hoogbouw van de randstedelijke metropolen, die wellicht terecht kan duiden op een vileine megalomanie, in zicht komen.

In schrijnende tegenstelling daarmee zal op station Den Haag centraal een koele, kille stem door de luidsprekers weerklinken en deze zal aankondigen "dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden"...

Schrijver: I.Broeckx
16 januari 2024


Geplaatst in de categorie: reizen

4.0 met 1 stemmen 68



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wil Heefer
Datum:
16 januari 2024
Zoetermeer, woont een oude kennis die hier zomers jaarlijks kwam, nu niet meer te zwak.
Jij kunt toch mooi overal heen, heel alleen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)