Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nooit teveel plannen!

Zo zeiden we - bij het overdenken van het vorig jaar - op oudejaarsdag nog: we moeten zo’n jaar niet nog een keer hebben hoor en zo spraken we af, we zouden…tja, dat heet 'plannen' met in feite in je achterhoofd dat je het niet voor het zeggen hebt natuurlijk en dat blijkt maar weer!

Het jaar is amper begonnen of wij beiden komen terecht in de mallemolen van zowel de griep als corona, jawel! Voor beiden natuurlijk ingeënt, logisch, maar er is altijd wel een variant die het nodig vindt om onze kant op te komen en zich lekker te nestelen!
Daar, waar híj nog een antibiotica kuur met aanverwante pillen krijgt, mag ík die rommel dus niet: het lijf zelf moet het oplossen!

Daar ben ik best een voorstander van, maar tjonge wat duurt die ellende dan lang. Hij was alweer op de been terwijl ik jaloers toekeek en afhankelijk was van… juist!
Nog maar net bekomen van deze ellende komen de eerste berichten binnen van goede bekenden en een paar vrienden die een heel slechte uitslag kregen, oh nee! Het nieuwe jaar was net begonnen toch?

Dan komt er een telefoontje, totaal onverwachts iemand overleden, oh shit shit shit!
Het nieuwe jaar is net drie weken oud - of jong net wat je wilt - maar als dit begin een teken is voor de rest van het jaar dan wil ik niet alleen een winterslaap, maar doe de lente, zomer en herfst er ook maar bij!

Eén ding is zeker, op oudejaarsdag gaan we het niet meer hebben over: wat we niet willen, want links-of rechtsom, je kunt en mag het blijkbaar niet plannen, voor zover je het plannen kunt dan natuurlijk!

... Plannen is niet altijd een goede optie! ...

Schrijver: An Terlouw, 23 januari 2024


Geplaatst in de categorie: emoties

3.7 met 10 stemmen 59



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)