Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Op het erf

De man met de tedere, diepliggende blauwe ogen - de ogen die zo lang geleden voor het eerst liefdevol zijn echtgenote, mijn zus aanschouwden - koestert op het erf van zijn woning (die ik als "boerderij" zou willen omschrijven) het trotse, houten beeld van de hem zo geliefde kraanvogel, dat zijn collega's hem schonken.

Hij was houtvester en boswachter en besteedde de krachten die nu uit hem wegvloeien in de door de natuur rijkelijk voorziene Herbertusbossen rond zijn huis.

Schrijver: I.Broeckx, 31 januari 2024


Geplaatst in de categorie: mannen

3.0 met 1 stemmen 73



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Wil Heefer
Datum:
1 februari 2024
Ook wij wonen min of meer in een voormalig boerderijtje, het hoofdgebouw bewoont onze zoon, wij verbouwde schuur, soort aanleunwoning, door vorige bewoners ingrijpend verbouwd, maar de relicten van vroeger zijn er nog. "Keuterboertje" van toen met gemengd bedrijf.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
31 januari 2024
Weer een liefdevolle observatie van iemand binnen jouw actieradius, nu jouw natuurminnende zwager. Jouw opmerkzaamheid is bijzonder intens en uitgebreid. Doet denken aan Ida Gerhardt. Komt voort uit de eenzaamheid van eenlingen. Mooi hoe jij ons hier steeds meer een inkijk biedt. Is dat genoeg?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)