Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Teleurstelling

Heeft de geachte lezer mij ooit écht horen klagen óver en óp deze site? Het hierna volgende is dan ook niet meer (maar ook niet minder) dan een plotseling in mij opwellende gemoedstemming die veel weg heeft van bij jezelf zeuren over iets dat niet prettig aanvoelt en het best valt onder te brengen onder het begrip teleurstelling. Ik ben me er terdege van bewust dat ik met het hieronder nader omschrijven van de oorzaak een grote open deur intrap. Personen, die daar niet van houden raad ik aan hier te stoppen met lezen om zich eventuele ergernis te besparen.

U kunt nu nog afhaken. . . .

Nu, dan moet u het zelf maar weten of u zich aan de inhoud van deze inzending wilt ergeren of niet. Het gaat over het feit, dat ik, na met veel moeite én met een behoorlijke gezichtsbeperking binnen vijf uren een inzending hebt voltooid, waarover ik een jaartje geleden nog geen twee uur deed. Met het toetsenbord voor slechtzienden lukt dat wonderwel en het vergt daarna nog enige tijd om alle dubbele letters te verwijderen tijdens het redigeren van de tekst.

Op de hoofdpagina van onze site nederlands.nl is alles keurig geregeld en ik zou niet weten wat er voor verbetering vatbaar zou zijn. Iedereen kan onder de gekozen rubriek altijd zijn inzending plaatsen en ook ik heb die vrijheid. Wel is het zo, dat veel personen graag dagelijks hun gedachten met de lezers willen delen en dat resulteert in een situatie, dat de rubrieken: beschouwing, hartenkreet en verhaal dagelijks meerdere nieuwe inzendingen laten zien, waardoor de tot daar aan toe zichtbare inzendingen soms na enkele uren zijn verdwenen. Zo ben ik voor mijzelf blij, als ik zo eens in de zoveel weken weer iets heb geschreven en het wil plaatsen. Maar waar? Mijn ‘gun-factor’ jegens velen is zo groot, dat ik die rubrieken niet eens meer verkies.

Laten we eerlijk zijn: onze gewaardeerde Joanan Rutgers en sedert een tijdje Sir Joanan met zijn in totaal 6.057 geplaatste inzendingen kan je in één adem noemen met de rubriek beschouwing. Ik noem zijn naam en die van anderen met respect; dat verdienen zij zeker. De schrijfster I. Broeckx plaatst dagelijks een hartenkreet en vele daarvan zijn gewoon juweeltjes. Zij verrijken m.i. de droge en ambtelijke geschiedschrijving van de stad Tilburg, indien opgenomen in het stadsarchief. Ik wil daarom niet, dat haar inzending na enkele uren al weer door een hartenkreet van mij onzichtbaar wordt!

Vandaar, dat ik de laatste tijd wel eens column verkoos (terwijl dit een van de rubrieken is die ik het minst beheers) of bouw ik mijn inzending om naar een verhaalvorm. Daar kon ik, tot voor kort, gerust een etmaal of soms wel twee voor een ieder naar belangstelling hengelen. Maar vanaf korte tijd geleden ging die vlieger ook niet meer op, omdat er een échte verhalenvelster, Ineke Dijkhuis, vrij regelmatig plaatst. Hoewel mijn bijdragen voor het merendeel autobiografische feiten bevatten, wens ik ook onze geachte Bjarne Gosse niet voor de voeten te lopen. Het resultaat van het bovenstaande is, dat mijn inzendingen (en wellicht ook die van anderen) achteraf pas oproepbaar zijn onder de naam van de auteur of onder de keuze ALLES van de desbetreffende rubriek.

Nogmaals en ook tot slot: er is niets mis met de gang van zaken op de site – het is zoals het is en daar moet ik me maar bij neerleggen. Zo zal ook deze hartenkreet snel onder ALLES te vinden zijn met de aantekening: 12 keer bekeken en een laag of helemaal geen waarderingscijfer. Zo: dat lucht een beetje op, hoewel ik heb getracht niet negatief te schrijven. Wie een bijdrage als deze van een oude brombeer (zoals ik soms kan zijn) niet had verwacht, is nu een ervaring rijker of een illusie armer. Nu ik dít kwijt ben voel ik me lekker opgelucht. Een ieder van u veel creatief schrijfplezier toegewenst!

Schrijver: Günter Schulz, 7 april 2024


Geplaatst in de categorie: individu

3.9 met 11 stemmen 137Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
G:unter Schulz
Datum:
8 april 2024
Geachte redactie,
Dank voor uw positieve reactie en over de duidelijke uitleg van de werkwijze bij nieuwe inzendingen. Zoals door u omschreven had ik deze ook al in gedachten en met de huidige manier van plaatsing is ook niets mis. Mijn teleurstelling die ik d.m.v. mijn inzending uitte is achteraf (en was ook voor mij voorspelbaar) qua impact te vergelijken met het mopperen over een regenachtige dag terwijl deze als verwachting al eerder was voorspeld. Ik ben oprecht verrast door uw toezegging om een en ander met uw programmeur te overleggen en dat ik nog van u zou horen. Hopelijk ervaart u mijn volgende zin niet als een ondankbare reactie: nu ik het van me af heb geschreven schik ik me weer zónder teleurstellende gevoelens aan de tot heden door uw redactie gevoerde administratieve beleid. Het is zoals het is en eventuele veranderingen roepen bij andere schrijvers wellicht evenveel weerstand op. Dat ik nochtans van u zal horen ervaar ik als een sympathieke geste.
Met vriendelijke groet,

Geachte Lord,
Dank voor de positieve reactie die naast het benoemen van andere zaken die indirect met mijn onderwerp hadden te maken, me echter ook het inzicht heeft gebracht, dat er in feite niets mis is met de gang van zaken en, zoals ik het al eerder verwoordde: het is zoals het is. Ben zeer ontvankelijk voor jouw mening, dat naast veelschrijvers er ook nieuwe inzenders onze site zouden kunnen vinden. Dat is natuurlijk inderdaad een positive invalsdhoek die ik nog niet had bedacht. Dat anderen reageren door de waarderingsscore te doen dalen is m.i. al te verwachten én hun goed recht. Niet een ieder zal gecharmeerd zijn van klaagzangen.
Met vriendelijke groet,
Naam:
Redactie
Datum:
7 april 2024
Beste Günter,

Je hebt je teleurstelling uitstekend verwoord!

Wat doet de redactie: die plaatst de bijdragen in volgorde van binnenkomst zonder aanziens des persoons.
Alleen de dagcolumn staat minimaal één volledige dag op de voorpagina van dat tabblad.
Tip: trek je niets aan of er mensen vaker op een tabblad schrijven: dat is te veel rekening houden met de schrijflust van een ander.

Naar aanleiding van je hartenkreet gaat de redactie aan onze technicus voorleggen of het mogelijk is bijdragen van de laatste dag of dagen om de paar uur te laten circuleren op het voorblad van het betreffende tabblad.

Je leest nog van ons!
Naam:
Lord Wanhoop
Datum:
6 april 2024
Gunter snijdt een terechte situatie aan. Zonder overigens welke schrijver dan ook negatief te bejegenen. Integendeel, de tact en diplomatieke gaven van Gunter zijn wat mij betreft tamelijk zeldzaam. Zo ook in deze bijdrage waarin hij met respect zijn begrijpelijke teleurstelling verwoordt. Het zal voor de redactie niet altijd meevallen om een schifting te maken tussen veelschrijvers en meer incidentele leveranciers van bijdragen. Ook ik zie dat goede bijdragen soms rap verdwijnen na plaatsing, omdat anderen of zeer regelmatige plaatsers toch zorgen voor een soort verdringingseffect. Ook bijdragen welke zeer verbonden zijn met de actualiteit verdwijnen dan soms 'naar achteren'.

Dan de rubriek verhalen. Deze lijkt soms op een vergaarbak van bijdragen die soms een beetje neigen naar een column. Of dan weer een verhaal over een eigen ervaring in het verkeer. Maar ja, wat is een 'verhaal'? De veelschrijfster Ineke Dijkhuis plaatst achter elkaar sprookjesachtige bijdragen in deze rubriek. Daar wordt door steeds dezelfde personen op gereageerd. Op zich prima, maar het zorgt een beetje voor een nogal besloten clubje dat elkaar fijn stimuleert. Dat mag. Ik neem dan aan dat deze ook de redactie passeren. Misschien is er toch een betere selectie denkbaar? Gevaar is ook, dat de veelschrijvers nieuwe bijdragen te snel 'wegdrukken'. Ik voel dus mee met de teleurstelling van Gunter. Nog los van de enorme inspanning die het hem kost om zijn zeer lezenswaardige bijdragen te leveren.

Bovendien mogen wij bijdragen buiten de vaste kring van schrijvers van harte toejuichen. Ik kan mij namelijk voorstellen, dat de site daardoor inhoudelijk zo mogelijk nog frisser zal overkomen. Dat verdient deze site, waar de redactie al zo lang goede zorgen aan besteedt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)