Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De zwarte paraplu; een vondst of een geschenk?

Een lichte, bescheiden regen verraste me vandaag toen ik op weg was gegaan naar de Korte Heuvel om zo mogelijk rond te neuzen bij de Vincent Shop en een roman mee te nemen van een sterauteur waarop ik al eerder een oogje had laten vallen.

Onbeschermd trotseerde ik de weersomstandigheden tot ik vóór een van de cafés aan de genoemde straat een zwarte geopende paraplu aantrof. Deze stond daar in de regen als een verweesd, in de steek gelaten kind, kennelijk ten onrechte achtergelaten door de eigenaar.

Onmiddellijk maakte ik van de gunstige gelegenheid gebruik aangezien er in die omgeving nergens iemand te bekennen was die het voorwerp opeiste.

Even later verscheen echter plotseling in de deuropening van een van de cafés een glimlachende en vriendelijke jongeman die onverwacht verklaarde dat de paraplu van hem was maar dat hij mij deze schonk.

Zijn glimlach verbreedde zich toen ik verklaarde dat ik zijn geste "heel lief" van hem vond en ik vervolgde mijn weg, nu echter gewapend tegen de regen.

Schrijver: I.Broeckx
26 mei 2024


Geplaatst in de categorie: mannen

4.0 met 1 stemmen 11Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wil Heefer
Datum:
26 mei 2024
Email:
hemoonline.de
Ook wij vorig jaar met de rolstoel in een hoosbui. Een aardige mevrouw leende een paraplu die ik later terugbracht vlakbij, toch kwamen we kletsnat thuis. Een luxe om tijd te hebben voor het lezen van een boek, hier ligt nog een stapel ongelezen waar ik niet aan toe kom.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)