Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een hartelijk welkom bij "De Symfonie"?

Een hartelijk welkom bij "De Symfonie"?

Wijkcentrum "De Symfonie" bevindt zich enigszins afzijdig in onze wijk Tilburg Noord, wat afgezonderd van de overige bebouwing die geen schoonheidsprijs verdient.

Een tekst op de gevel verwelkomt de bezoekers.

Aan het eind van een lange gang herbergt het gebouw een theaterzaal waar vandaag een uitvoering plaats zal vinden van koorwerken van onder anderen Brahms en Mendelssohn.

De leden van koor "Cantiqua", gekleed in kleurige shirts, zullen zich in een lange rij opstellen met als achtergrond de hoge, kleurige ramen en lange, groene gordijnen.

Van Mendelssohn en van Brahms moet men kunnen houden en de treurige, melancholieke melodieën drukken mij eerder te neer dan dat ze inspireren of mijn zware zorgen wegnemen zodat ik de glimlach van mijn buurman slechts kan beantwoorden met een chagrijnig en neerslachtig gezicht dat mij allerminst in dank afgenomen wordt.....

Schrijver: I.Broeckx
20 juni 2024


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 10Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wil Heefer
Datum:
21 juni 2024
Omdat bezoeken buitenshuis nauwelijks nog plaatsvinden, - behalve de medische stand (niet voor mezelf) - wordt mijn eigen neerslachtige/chagrijnige gezichtsuitdrukking nauwelijks opgemerkt.
Groot verschil met vroeger.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)