Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dart elke beschrijving....

Telkens denk ik weer dat niets mij meer kan verbazen. En telkens heb ik het mis. Neem nu eens dat darten.
Voor die twee mensen die niet weten wat dat is: darten is een soort doe-het zelf-acupunctuur. Nee, dat dekt de lading niet. Om het nauwkeuriger te formuleren: het is eigenlijk een doe-het-zelf-trauma-verwerking.

Het is uitgevonden door de BV Instant Trauma Verwerkingsbedrijf RIAGG. En het is bedoeld om de gefrustreerde patiënt aan een uitlaadklep te helpen om zijn trauma te verwerken. Simpeler kan het niet. Je gooit pijltjes naar een dartsbord en je stelt je tijdens het werpen voor dat je pijltjes het hoofd doorboort van de randdebiel die jou ooit heeft gekwetst.
Zo heb ik bijvoorbeeld een dartsbord thuis hangen met een foto van EO-directeur en achter-achterkleinzoon van God, Andries Knevel erop. Soms vervang ik die door een foto van een hemaworst, hoewel de gelijkenis met Knevel dat eigenlijk overbodig maakt, maar dat terzijde.

Anyway; ik las dat er 5 miljoen (??) mensen naar het WK darten keken. Tien jaar geleden dacht iedereen nog dat darten een vechtsport voor linksbenige giraffes was, maar oké. Een Nederlander won en zolang dat gebeurt kijken wij overal naar en hebben er ook nog verstand van.

Ik bedoel maar; als morgen een Nederlander Wereldkampioen Flebsjebeppen wordt gaat de dag erna het hele land die sport beoefenen. Wat Flebsjebeppen is? Ja, dat bedoel ik nou. Niemand die het weet. Wacht dus maar op het naderende WK. Ik kan alvast één ding verklappen: je weet niet wat je ziet bij het Flebsjebeppen. Vooral het onderdeel Drogjsflipsjen zal voor hoge kijkcijfers zorgen.

Terug naar het darten. Volgens het opinieweekblad “Niet Privé” schijnt John de Mols (de Trol voor intimi) zender Pulpa binnenkort ook met een nieuw dartsformat te komen om de wat tegenvallende kijkcijfers (gemiddeld 36.5 kijkers per dag) wat op te krikken.
De Mol wil de drempel tot het kijken naar Pulpa verlagen. Volgens mij is dat water naar de zee dragen, maar wie ben ik.
Hij wil die drempel verlagen door zelf tijdens het gooien van de pijltjes met zijn pan voor het dartsbord te gaan staan. Een oplossing naar mijn hart hoewel het nog behoorlijk wat behendigheid vereist van de spelers want zelfs een dartspijl kent zijn grenzen. Die vliegt echt wel een andere kant op hoor als hij de ranzige meur van mislukte bloopers als Big Brother en Co, die om de Mol heen hangt, gewaar wordt.

Wat mij vooral boeit is het, ook alweer nieuwe programma, dat vlak na de uitzending van de dartswedstrijd zal worden uitgezonden. Daar is over nagedacht door De Mol.
Dit, eveneens nieuwe format, heet “Darts insite” en wordt gepresenteerd door de vriendin van dartskampioen Snelle Jelle.
Zij zal haar intieme analyses m.b.t. temperatuur, luchtdruk, zijwind en uiteindelijke penetratie van de winnende pijl met ons gaan delen. Deze uitzending zal 180 minuten gaan duren.

Geschat wordt dat er zeker 5 miljoen mensen naar gaan kijken. Die schatting zal zeker naar beneden bijgesteld moeten worden want de castraat Jan Smit zal, voorafgaand aan de uitzending, samen met niet-wèèr-man Piet Paulusma het volkslied ten gehore brengen.

Een blunder die elke beschrijving dart! Dat zou zelfs een blinde Mol nog moeten zien….

Schrijver: Paco, 19 januari 2006


Geplaatst in de categorie: sport

4.2 met 5 stemmen 589Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)