Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Staatsgeheimen

Dat onze inlichtingendienst de AIVD af en toe wat dossiers laat rondslingeren is niet zo uitzonderlijk. Wèl uitzonderlijk en zeer verbazingwekkend is dat niemand zich daar meer bovenmatig over opwindt. Er gebeuren zoveel merkwaardige zaken, dat alleen berustend gelach overblijft na het lezen van het zoveelste beschamende debacle.

Ik bedoel maar, elk beginnend bananenrepubliekje in Afrika is jaloers op de knowhow op het gebied van corruptie, legaal stelen, liegen en bedriegen, dat onze overheden te pas en te onpas uit de kast toveren.
Het schijnt zelfs dat aankomend dictatoriale negensterrengeneraals uit Afrika in ons land stage lopen om de fijne kneepjes van het corruptievak te leren.
In de module: “managing by corruption around”, wordt gedetailleerd ingegaan op de details van “ongestraft een nieuw zorgstelsel erdoorheen jassen”.
Hoogtepunt van deze module vormt de weerzinwekkende wijze waarop leden van de regeringspartijen ongestraft de te hoge premies willen declareren waar de burgers uiteraard met lege handen blijven staan..

Verder wordt in deze stage diep ingegaan op het ongezien executeren door overheidsdienaren van ongewenste elementen in de maatschappij.
Instructiefilms met voorbeelden van, naar benedenbijstelling van te hoge criminelencijfers door regelmatige ruiming van teveel in het oogspringend tuig, schijnt HET item van na de plaspauze te zijn.
Het item van nà de lunch, ”hoe ontspring ik succesvol de dans na ontelbare blunders en blijf rustig door regeren", is één van de meest bezochte modules tijdens deze stageperiode.
Op een instructiefilm doceert de heer Donner, Minister van Justitie, op relaxte wijze hoe hij al menigmaal de kluit ongestraft kon belazeren en met stip boven minister Remkes eindigt die tweede staat.

Het trieste is dat ook wij, de inwoners van dit land, nergens meer mee zitten en fraude heel normaal zijn gaan vinden.
Neem nu bijvoorbeeld stelen. Gisteren had ik een discussie met iemand over het downloaden van muziek op internet.
‘Dat is normaal’, hoorde ik die iemand zeggen. ‘Nee hoor, dat is stelen’, zei ik naïef als ik nu eenmaal ben. Honend gelach was alles dat ik oogstte.
Steeds meer zekerheidjes verdwijnen: serieus genomen worden door de politie als je een beroving komt aangeven, ronde gehaktballen, de schillenboer op zaterdag en onverkracht thuis komen na een avondwandeling in het bos.
En ik mis Swiebertje uiteraard. Om maar niet te spreken over Sesamstraat om zes uur.

Al deze zeer ernstige zaken overdenkend vraag ik mij af of Donner wèèr weg komt met het dossierverhaal van de AIVD.
Als ik eerlijk ben denk ik van wel gezien de zeer betrokken en dreigende uitspraken die hij hierover deed waarna heel crimineel Nederland in paniek de grens over vluchtte:
Ik citeer:
- “ik vind het uitermate ergerlijk (??) dat staatsgeheimen van de AIVD op straat zijn komen te liggen en;
- “mijn grootste zorg is dat het zo langzamerhand een reeks lijkt te worden".

Ja ja! Diè zit!!

Verder vraag ik mij af of Snelle Jelle volgend jaar weer zonder fraude dartskampioen wordt, maar dat terzijde…..

Schrijver: Paco, 23 januari 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

3.7 met 3 stemmen 666Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)