Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Fanmail en SMS

Niets verbaast mij meer.
Twee jaar geleden wist ik alleen hoe een pc er uitzag. En nu race ik plotseling naar een chatbox. Daar moet ik erg aan wennen, vooral aan het taalgebruik.
Als iemand vraagt :”Hoest ie”, dan krijg ik de neiging om te vragen? ”Wie hoest?’

Heb ik ook met sms berichten. Dan krijg ik ook van die merkwaardige teksten. Mijn dochter stuurde mij het volgende bericht: “Hi dad. Km ovr ur ths. Gt ht mt je?"

Nu drink ik niet veel dus daar ligt het niet aan. Toch gaat mijn lever weer opspelen als ik zo’n berichtje lees. Dan vraag ik me af of ik de schat toch verkeerd heb opgevoed of dat ze het imbecielen-gen van mij heeft meegekregen.
Dus bericht ik haar maar terug: “Gaarne vertaling want Sanskriet en aanverwante dialecten zijn aan mij niet besteed”.

1 seconde(!!!) later haar antwoord: “Wt bgrp je nt?”
Ik moet er wel bijzeggen dat je die berichten altijd op een verkeerd moment krijgt. Ik zit op de plee of ik zit in een interessante discussie met een bar-del over de voor- en nadelen van kunstlicht voor de roze pinksterbloemige kamerplant.

In dit geval is het een deurwaarder die voor mijn deur staat dus dan valt het wel mee. Dan heb je tijd genoeg om een berichtje of 15 uit te wisselen.
Want dat is ook nog zoiets bij die sms berichten. HET HOUDT NIET OP!!
Als je eenmaal een berichtje krijgt, stuur je er een terug. Toch? Oké, maar dan krijg jij op jouw beurt er weer een terug en daarna stuur je er weer een en dan krijg je er weer een terug. En voor je het weet gaan er vragen over en weer als: “Ik had vanmorgen last van een steenpuist tot lust jij ook spruitjes op zondagochtend?
Ik bedoel maar, waar gaat dit allemaal heen?

Ik snap dus ook haar tweede berichtje niet. En terwijl de deurwaarder inmiddels twee politieagenten heeft laten aanrukken sta ik weer met mijn duimen op mijn mobiel te rammen:
“Ik begrijp je nog steeds niet. Heeft je mobiel last van een keelverstuiking?”
Maar voor ik de deur voor de deurwaarder open kan doen, of voordat de deurwaarder die zelf opendoet zo u wilt, krijg ik al een berichtje terug:
“??”
TWEE VRAAGTEKENS OP EEN MOBIELTJE TERWIJL EEN DEURWAARDER TRACHT MIJN DEUR TE MOLESTEREN!! Er zijn mensen voor minder naar een herstellingsoord getransporteerd.
Ik raak de kluts kwijt en stuur het volgende berichtje terug: “Lieve Marieke (zo heet mijn dochter) er staat een deurwaarder voor mijn deur. Een heel vriendelijke want hij staat met een papiertje naar mij te zwaaien.”

Ik krijg niets meer terug van Marieke en eindelijk kan ik de deur opendoen. Een bezwete deurwaarder duwt meteen een brief onder mijn neus en ik maak hem er vriendelijk op attent dat fanmail altijd welkom is maar uitsluitend op zondagen wordt beantwoord.
“Dit is bepaald geen fanmail Hr Painter", zegt hij. "Dit is een exploot."
"O", zeg ik. "Hoef ik niet te hebben hoor, want ik ben voor brand verzekerd en mijn uroloog zegt……"
Hij duwt het exploot in mijn handen en beent boos weg.

’s Avonds komt mijn dochter thuis en vertelt wat haar berichtje inhield: “Hallo pappa, ik kom over een uurtje thuis. Gaat het goed met je? (???)

Schrijver: Paco, 28 januari 2006


Geplaatst in de categorie: sms

3.4 met 8 stemmen 1.443Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
an
Datum:
20 februari 2006
Email:
an.terlouwhetnet.nl
DANK JE WEL, je hebt me aan het lachen gekregen vandaag en dat is iets wat ik niet had verwacht. Je maakt met het sms-en net van die leuke dingen mee als ik ze meemaak en toevallig kon ik dat vandaag heel goed gebruiken, mooi en leuk neergezet dus.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)