Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lentegevoel.....waar zijn de kriebels?

Net voor de winter moest ik ze noodgedwongen aan banden leggen. Ze begonnen toen al op te spelen en ik vond dit helemaal niet kunnen. Ik wil best aannemen dat ze ongeduldig zijn, maar met rukwinden van 90 kilometer per uur en hevige plensbuien hadden ze niet het minste recht om toen al op het voorplan te treden!

Ze waren er niet blij om, de kriebels, en daar kan ik wel een beetje inkomen. Mijn uitleg dat alles op zijn tijd moet komen, slikten ze maar moeizaam. Hun weerwerk was dan ook fel. Door de hoge temperaturen eind december, claimden zij het recht om vroegtijdig de kop op te steken.

Koning winter was nergens te bespeuren en zo dachten zij even haasje over te spelen. De winter kon best een keertje overslaan, vonden zij. De kriebels hadden hem echt niet nodig.

Toen moest ik ingrijpen! Dit konden ze niet straffeloos maken! Koning winter had zijn plaats en stond natuurlijk op zijn strepen. Hij was ziedend en dreigde ermee uitzonderlijk hard toe te slaan dit jaar.
Met veel overleg wist ik hem een beetje in te tomen. Een paar uitbreidingen op het aantal sneeuw- en ijsdagen wisten zijn dreigement voor een groot deel af te zwakken. Hij zou de middelmaat aanhouden, zolang iedereen zich aan de gemaakte afspraken hield. Tot maart mocht hij aan de macht blijven en pas daarna konden de kriebels overnemen.
Dit was te nemen of te laten! Het was dit of een totale winterchaos tot begin mei!

De kriebels waren niet echt tevreden maar stonden zwak. Vóór hun tijd uitkomen zou nu genadeloos worden afgestraft. De hardheid van de winter hebben zij nooit de baas gekund, en dat zou dit jaar niet anders zijn. Na overleg beloofden zij zich gedeisd te houden. Braaf in een hoekje zouden zij hun tijd afwachten met de stellige belofte niet meer zo ongeduldig te zijn.

Maar ook zij zijn koppig. Wist ik veel! Door al die heisa weigeren ze dit jaar door te breken. De kriebels zijn niet vergeten dat koning winter extra privileges kreeg om de gemoederen te bedaren. Nu willen zij ook extra voordelen alvorens de wereld met hun verschijning te verblijden.
Ik probeer hen uit te leggen dat de hardheid van de winter echt nodig is. Zo komen zij als lentekriebels heel wat beter voor de dag. Maar het overleg verloopt moeizaam!
Zij weten dat hun tijd eraan komt, en proberen net zoals koning winter voorheen, het onderste uit de kan te halen.

Ik zal ze moeten overtuigen dat het verlangen naar hen er ‘nu’ is. Dat iedereen klaar zit om die eerste kriebels te voelen en in het hart te sluiten. Aan de andere kant moet ik ook Koning winter meermaals zijn gedane beloftes voor ogen houden. Hij is het niet vergeten dat ze hem gewoon terzijde wilden schuiven. Ik vrees dat hij nog wat in petto heeft, maar hoop dat hij zich mild en vergevingsgezind zal opstellen!
Als iedereen zijn afspraken nakomt, vloeit alles netjes in elkaar over. Zoniet!? Dan vrees ik dat er nog vele keren de vraag komt waar de kriebels zijn?

Er is nog een beetje tijd, maar koppig als ze zijn vrees ik toch dat zij het hard gaan spelen door wat langer op zich te laten wachten. Ook zij zijn onmisbaar en weten het. In dat geval kan ik ook nog eens met de zomer gaan onderhandelen en hopen dat die inschikkelijker is.
Er zal dus nog heel wat moeten gebeuren of anders dreigt dit jaar het lentegevoel aan ons voorbij te gaan.
Die kriebels verlangen om gevoeld te worden, nu rest enkel de vraag…..wanneer?

Schrijver: danny cant., 11 februari 2006


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

2.9 met 12 stemmen 1.598Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)