Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mannen pijpen beter

Geloof het of niet, maar er is deze maand voor het eerst een Nederlands kampioenschap pijproken gehouden. De bedoeling bij deze ‘sport’ is, je pijp zolang mogelijk te laten branden. In bijvoorbeeld Duitsland wordt dit ‘Langzeitrauchen’ al sinds 1969 gehouden. Niet zomaar iedereen kan hieraan meedoen natuurlijk. Je moet wel een professionele pijproker zijn. Hoe je dat diploma kunt halen, moet ik nog even uitzoeken.

We weten allemaal dat mannen veel beter zijn in sporten dan vrouwen. Hier is natuurlijk een goede verklaring voor. Mannen zijn sterker, hebben een grotere longinhoud en een groter hartvolume. Ze zijn langer en hebben smallere heupen, wat ervoor zorgt dat ze sneller zijn. Zelfs bij dit Nederlands kampioenschap pijproken, kunnen de vrouwen het niet winnen van de mannen. Vreemd, want je zou toch denken dat vrouwen meer verstand hebben van pijpen dan mannen. Toch is er ook hier weer een reden te vinden, waarom de mannen hebben gewonnen. Zij kunnen zich namelijk veel beter concentreren op één ding, terwijl vrouwen altijd de neiging hebben honderd dingen tegelijk te doen. Bij pijproken draait het in het hoofd van de man alleen maar om ‘de pijp’. De pijpende vrouwen vragen zich tijdens het roken waarschijnlijk af of ze thuis het gasfornuis nog hebben laten branden en of ze de voordeur wel op slot hebben gedraaid.

Is een vrouw dan nergens beter in? Ik bedoel, in sporten zijn wij vrouwen dus duidelijk de minderen. Even twijfel ik nog bij de sport kunstschaatsen, maar met de Olympische spelen op de achtergrond, zie ik net een vrouwelijke kunstschaatser genadeloos op haar gezicht gaan. Fileparkeren kunnen we niet (gebrek aan inschattingsvermogen) en ook ons IQ ligt gemiddeld 5 punten lager. Bij mijn zoektocht in het dagelijkse leven denk ik nog even aan koken, maar als snel blijkt dat de beste topkoks toch echt allemaal mannen zijn. Maar eindelijk vind ik dan toch iets. Vrouwen communiceren beter dan mannen. Even later bedenk ik me echter, dat beter communiceren geen enkele zin heeft, omdat mannen slecht blijken te kunnen luisteren. Vervolgens zouden vrouwen beter zijn in teamwork, maar ook hieraan twijfel ik ten zeerste. Heb je al eens tien vrouwen bij elkaar gezet om samen te werken? Succes.

Is een vrouw dan echt nergens beter in? Jawel hoor. Ik heb iets gevonden. Mijn man was even met ons zoontje om een boodschap geweest. Volgens mijn man was zoonlief strontvervelend geweest. Geen land was er met hem te bezeilen. Na één blik op mijn zoon te hebben geworpen zeg ik: “Dat kind is niet vervelend. Dat kind is ziek. Hij heeft koorts”. Laten wij vrouwen dan nergens beter in zijn dan mannen, maar wel wat betreft het aanvoelen wat er met onze kinderen aan de hand is. En laat ik dit nu veel belangrijker vinden dan bijvoorbeeld verstand hebben van pijpen. Al zal mijn man hier waarschijnlijk anders over denken.

Schrijver: wendy77, 20 februari 2006


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.2 met 8 stemmen 1.678Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)