Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Over voetbal, vandalisme en uitzettingesbeleid

Moslims die protesteren, een straatbeeld waar ze in Denemarken nu al zo'n beetje aan aan het wennen zijn en de andere landen hun "fout" beginnen te beseffen.
Maar wie gaat hier nu eigenlijk de fout in? Vuur valt niet met vuur te bestrijden, en op deze manier wakkert de vlam alleen maar aan. Door mensen tegen je in het harnas te jagen, krijg je geen medestanders die iets kunnen betekenen of je kunnen helpen het conflict op te lossen. En het is echt waar, met het in brand steken van ambassades en consulaten kom je niet nader tot de betrokken partij. Eigenlijk raak je zelfs verder van elkaar verwijderd aangezien alle vertegenwoordigers teruggaan naar het land van herkomst.

Nu zullen tegenstanders van wat ik hier schrijf wellicht aanvoeren dat de Deense kranten dan om diezelfde redenen die cartoons niet hadden moeten plaasten, maar dan verliezen ze een heel belangrijk feit uit het oog: namelijk dat die kranten geen steun zochten voor hun "zaak", het was toen niet zo serieus als het nu wordt genoemd. Wat begon als een onschuldige grap, eindigt nu helaas in bittere ernst. Want nu hebben de kranten wèl redenen om cartoons te maken over zoiets wat ontegenspreekbaar bespottelijk is. Het lijkt wel alsof de moslimlanden er een nationale sport van maken om zich beledigd te voelen, zeker met de wereldkampioenschappen die eraan komen. Aan die gekte doet Nederland ook ijverig mee, maar dan met een andere nationale sport namelijk het voetbal.
Over voetbal kan ik niets goeds zeggen, behalve dat het het integratiedebat weer aanwakkert. En zelfs dat is niet alleen maar positief te noemen. zo is het ronduit belachelijk te noemen dat iemand die al jaren in Nederland woont, werkt en belasting betaalt, gewoon het land uit kan worden gezet en een superovergewaardeerde arrogante kwal van een voetbalspeler gewoon in aanmerking zou moeten komen voor een versnelde inburgeringsprocedure, en dat allemaal voor een dom spelletje zoals voetbal. Op deze manier kan het niet gek zijn dat het niveau van Nederland daalt, want iedereen die zich serieus wil inzetten raken we kwijt, en iedereen van wie gezegd wordt, ik herhaal met nadruk het wordt gezegd, dat hij of zij een aanwinst is, is dat sowieso maar tijdelijk, een wereldkampieonschap duurt namelijk niet tot iemand's 65ste, nee dat duurt een aantal maanden.
Ik ga het niet hebben over motieven zoals toegang tot goedbetaalde Europese clubs, in plaats daarvan zal ik me hullen in een veelzeggend zwijgen en de rest overlaten aan de fantasie van de lezer.

Schrijver: V. Timber, 21 februari 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

2.0 met 3 stemmen 1.038Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)