Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Relaxed weekendje

De krant meldt weer serieuze zaken. Idols heeft zijn finale weer gehad, Kwebbel heeft het Songfestival gewonnen en Milosevic maakte van zijn hart een moordkuil..

Als gediplomeerd complotdeskundige weet ik dat hij vermoord is. Grondige analyse en bronnen binnen het tribunaal dreven mij tot de conclusie dat men hem wilde dwingen naar Idols te kijken.
In de vroege uurtjes van de zaterdag werd er een doos met een gloed nieuw TV toestel (Plasmascherm) zijn cel ingereden.
Het vermoeden bestaat dat zijn hart dat niet kon verwerken. Of de oorzaak gezocht moet worden in het gedwongen moeten kijken naar Idols is nog niet helemaal zeker. Vast staat wel dat Henny Huisman hier een rol in kan hebben gespeeld omdat het hoofd van Huisman full color op de zijkant van de doos was afgebeeld. En iedereen weet wat het hoofd van Huisman met een zwak hart kan doen.

Mijn Marokkaanse buurjongen Ali X tikt op mijn raam dus doe ik maar open.
‘Hee mon, ik werd gister geweigerd in de disco,’ zegt hij verontwaardigd.
‘Ja, dan moet je daar ook niet heengaan,’ antwoord ik.’ Heb je dat niet geleerd in de inburgeringcursus?’
‘Heu?? Wat geleerd, mon?’
‘Dat je niet naar de disco moet gaan. Je weet toch dat Nederlandse Disco’s een hekel hebben aan Marokkanen en Negers?’
‘Doe niet zo vet raar, mon. Ik ben gewoon geweigerd,mon! Had ik net vet nieuwe kleren gestolen bij een boetiek en een vet gouden Rolex bij de juwelier, mon! Sta ik gewoon vet voor lul in mijn nieuwe kleren bij die disco,mon!’

Luid mopperend loopt hij door en ik ga mij omkleden. Samen met vriendin ga ik naar een cabaretvoorstelling. Raoul Heertje. Heeft vriendin geregeld.
Normaal gesproken wil ik niet eens dood gevonden worden in een theater omdat ik toch maar halverwege in slaap val maar voor Raoul maak ik een uitzondering. Daar kan ik wel om lachen. Die gaat niet opzij voor een grove grap. Hij zal ongetwijfeld wel iets hebben over de dood van Milosevic.

In het theater worden wij naar de kleine zaal gestuurd. Kleine zaal? Raoul Heertje in een kleine zaal? Merkwaardig. Dan valt mijn oog op een aanplakbiljet: “vandaag in de kleine zaal, een optreden van Roue Verveer” (??)
Ik kijk vriendin doordringend aan. Arrogant kijkt zij terug. ’Ja weet ik veel,’ zegt ze. ’Die namen lijken allemaal op elkaar.’
Daar heeft ze een punt dus zeg ik niets. Bovendien begint de voorstelling. Ik zak alvast maar onderuit. Misschien dat ik zijn eerste grap nog meeneem voor ik in slaap sukkel.
‘Hee mon, ik werd geweigerd in de disco,’ begint Roue.
‘Ja, daar moet je als Marokkaan ook niet heengaan,’ gaat hij verder.

‘Ik had vanavond Goddomme naar Idols kunnen kijken,’ fluister ik tegen vriendin.
Vriendin fluistert iets terug. Helemaal verstaan doe ik het niet. Alleen de woorden kop en houden maken een essentieel onderdeel uit van haar antwoord. Gelukkig hoef ik er niet zo lang over na te denken want mijn mobieltje begint te jammeren. Mijn bron bij het tribunaal! Overspannen krijst hij dat niet Huismans kop op de doos de doodsoorzaak van Milosevic was maar dat hij vergiftigd is met een toetje van Danone. En het plasmascherm was zijn bloedgroep niet en..

De rest hoor ik niet want ik laat langzaam mijn mobieltje zakken. Ik merk namelijk de plotselinge stilte in de zaal op alsmede een strak naar mij starende Roue Verveer.
Vriendin zit verstijfd naast mij en een beetje naar rechts gebogen, alsof ik meur als drie zwetende Kwebbels vlak voor het songfestival.
‘Eh sorry,’ stamel ik. Mijn mobieltje. Eh.. Raffaëla heeft Idols gewonnen. Geestig hè? En Milosevic is gestikt in een hap Danone..
Roue Verveer knikt begrijpend en hervat zijn voorstelling wat mij op de volgende vraag brengt: iemand nog wel eens iets gehoord van Boris?

Schrijver: Paco, 13 maart 2006


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.0 met 4 stemmen 843Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)