Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Oorlogs-Idol

Er gaan geruchten dat Amerika Iran gaat binnenvallen. Omdat Iran Kernenergie heeft en dat kan niet. Dat is alleen voorbehouden aan de Amerikanen. Binnenkort zal het dus wel losbarsten.
Dan trekken Wild Bill Bush en Lord Onblairnul met hun legers de grenzen van Iran over om dood en verderf te zaaien onder de bewoners van dat land. Bewoners die part noch deel hebben aan de daden van hun dictator.
Bewoners die op de vlucht slaan of bij duizenden sterven. Kinderen die geen kans krijgen om te leven….
2006 en nog steeds cowboytje spelen. Jezus!!

Laten we hopen dat ze niet tegen de avond beginnen anders moet ik Lingo missen. Want die oorlog wordt weer een avondvullende show bij alle omroepen. Live verslagen van de strijd, commentaren door deskundigen, voorbeschouwingen, nabeschouwingen, kortom aan niets zal het de kijker ontbreken. Cruyff die komt vertellen dat een granaat beter rond dan ovaal kan zijn omdat hij dan beter rolt. En , over Cruyff gesproken, kan Ajax wel spelen? Zou Bush daar rekening mee hebben gehouden? Ik bedoel maar, het gaat hier wel om de Play-offs , daar moet een lullig oorlogje toch wel een dagje voor uitgesteld kunnen worden.

De commerciële omroepen zullen in hun handen wrijven. De grootste kijkdichtheid sinds Idols is op komst. Ik heb mijn mobieltje al klaar liggen want RTL4 gaat de kijker vast vragen wie de oorlog moet winnen. Zelf heb ik een voorkeur voor Iran. Toegegeven, vechten kunnen ze voor geen meter maar die Iranezen zien er gewoon beter uit. Komen beter over met tegenlicht bij een inkomende mortiergranaat. En dat hebben Amerikanen toch minder vind ik.
Die staan een beetje lullig met scudraketten te smijten, terwijl die Iraqezen er vol in gaan als ze een landmijn ruiken. Komt toch professioneler over.
Ben ook benieuwd hoeveel euro's ik kwijt ben als ik mijn stem per sms uitbreng. Vond ik bij Idols slecht geregeld, daar moest ik ook betalen bij een inkomend bericht. Pure diefstal natuurlijk maar als je favoriete Idol wint, moet je niet klagen.

Ik hoop niet dat de uitslag van de oorlog, zoals bij Idols, al vooraf geritseld is.. Nou ik erover nadenk, ben ik geneigd Amerika de grootste kans toe te dichten. Zou er commercieel beter uitzien als dat land wint. Goed voor de economie. En nu ik toch aan het nadenken ben, vraag ik me af welke prijs de oorlogsidol zal krijgen bij winst.

En terwijl ik me dat afvraag weet ik het eigenlijk al: Amerika wint en krijgt een drie-jarig contract van de Wereldwapenorganisatie, dat weer ressorteert onder de Verenigde Nazies.
De winnaar mag drie jaar lang erop los knallen in landen zoals China, Zimbabwe, Noord-Korea enzovoorts. Uiteraard wordt ook dit alles live uitgezonden en komen alle verslagen onverkort op DVD..

En intussen krijgen de kinderen geen kans om te leven…

Schrijver: paco, 24 april 2006


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.3 met 9 stemmen 868Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)