Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een dag als geen ander

“Jij bent mijn moeder toch niet!”
Hmm, niet het antwoord waarop ik had gehoopt zo op de vroege morgen van moederdag. Geen cadeautje dus. Ontbijtje op bed dan misschien? Nope, ook niet. “De kinderen zijn nog te klein om een ontbijtje te maken.” Tja, dat is waar en HIJ doet het niet. Ik ben immers zijn moeder niet. Toch, een klein beetje waardering vandaag zou best leuk zijn geweest.

Als ik hem hiermee confronteer, krijg ik te horen dat ik alles al heb. “Wat moet ik jou nog geven dan?” Het lijkt erg moeilijk tot hem door te dringen dat het helemaal geen cadeautje hoeft te zijn. “WAARDERING” geef ik nog maar eens aan. “Een bloemetje uit de tuin, een gekookt eitje met een lief briefje erbij, uit mogen slapen, de verzorging van de kinderen op je nemen, een extra dikke kus of knuffel, ik noem maar even een paar dwarsstraten.” Maar alles wat ik te horen krijg is: “Jij bent mijn moeder toch niet!”

Op z’n Wendy’s, heb ik hier een paar uur bokkig van gelopen, maar toen ik er over na ging denken, moest ik hem nog gelijk geven ook. Ook moederdag is weer zo’n dag waar de commercie zijn hand op heeft weten te leggen. Ik kan me niet herinneren dat mijn vader ooit iets voor mijn moeder heeft gekocht met moederdag toen wij klein waren. Ze moest het ook gewoon doen met hetgeen wij op school in elkaar hadden geflanst. En hier was ze altijd erg blij mee.

Ik heb uiteindelijk mijn moeder haar voorbeeld dan ook opgevolgd en heb vol trots naar mijn dochter gekeken die een liedje voor me had ingestudeerd. Smelten deed ik bijna toen ze niet verder kwam dan: “Tis moederdag, moederdag, moederdag vandaag”, en dit een keer of 10 herhaalde. Geen bloemetje had daar tegenop gekund. Ook de zoen van mijn moeder na het openen van haar moederdagcadeau, voelt beter dan een gekookt eitje op bed.

Dus ja, manlief heeft helemaal gelijk. Moederdag draait om waardering en respect voor je moeder. Niet voor je vrouw. Goed dat hij me er nog even op heeft gewezen. Het weekendje weg wat hij namelijk zo graag wil, was ik van plan voor vaderdag te geven, maar dat zal dan toch echt nog even moeten wachten tot zijn verjaardag. Heeft hij even pech dat dat nog een half jaar duurt.
Maar hé, hij is MIJN vader niet!

Schrijver: wendy77, 15 mei 2006


Geplaatst in de categorie: moederdag

3.5 met 4 stemmen 1.455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)