Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Beste vriend

“Tsjilp-tsjilp, fuuut, tsjilp, pwiep-pwiep, fuut, tsjilp.
- Kwâââk-kwâââk!
- Tsjlp, pwiep, kwâââk.”
Ik word in schijnbare verlatenheid vergezeld door een scala aan vogels en enkele brulkikkers. Indien ik het aanhoudend geruis van auto’s op de achtergrond negeer, heerst er een serene rust in het park. De zon schijnt zwakjes door de wolken, maar de temperatuur is aangenaam. Ik rek me uit en nestel me in het gras.

De beoogde ontspannen ying-yang toestand heeft zich nog niet aangediend, wanneer ik opschrik van onophoudelijk gekef. En geplons. En geschreeuw. Loom draai ik mijn hoofd richting vijver. “Híerrrrr! Kóm híerrrrrrrr!” De Jack Russel is niet onder de indruk. Hij heeft slechts oor voor zijn eigen stemgeluid. Uitgelaten dartelt het dier door het water. “Kóm! Kom dan!” Ik bemerk een weinig effectief communicatiepatroon. Ik trek mijn knieën op en laat mijn kin er op rusten. Dit schouwspel vereist publiek en ik ben de beroerdste niet.

Het bazinnetje raakt opgefokter.”Ik gá hoor! Doeiiiii!” Ze draait zich om, zet een aantal passen en kijkt onmiddellijk vragend naar achteren. Geen reactie. “Kom nouhou…” De Jack Russel heeft het naar zijn zin. Ik ook. De wegloop- tactiek wordt nogmaals ingezet. Bijna beticht ik de bazin van gebrek aan inspiratie, maar dan probeert zij iets nieuws. Met ferme halen mept ze een aantal keren met de hondenriem in het water. Het is opmerkelijk, nee, verbluffend, maar zelfs dát heeft geen effect.

Ik zie hangende schouders, de pogingen worden gestaakt. Het beestje is met geen mogelijkheid uit de vijver te dirigeren. Verslagen staart het vrouwtje voor zich uit. Wat een tragiek. Dat blijkt het teken voor de Jack Russel om de wal op te rennen. Uitgespeeld! -Een hond is de beste vriend van de mens. Honden zijn sociaal en voelen emoties aan.- Kwispelend rent hondlief over het gras, uit het zicht. Het vrouwtje hobbelt er verstrooid achteraan.

Schrijver: Pauline Gesink, 21 mei 2006


Geplaatst in de categorie: dieren

3.4 met 8 stemmen 1.452Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hermine
Datum:
8 augustus 2006
Mooie en herkenbare observatie van het hondenleven dat sommige mensen leiden. Relativerend en toch een tikkie schrijnend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)