Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Klaas-Jan

Eerst denk ik dat ik in een nachtmerrie ben beland. Even later denk ik dat het gaat om de finale van het WK voetbal wat hetzelfde is als een nachtmerrie. Dus knijp ik in mijn arm om wakker te worden maar ik had net zo goed in coma kunnen blijven want nu zit ik ineens midden in de EO jongerendag. Weer mis. Het gaat om de EK jongerendag.

Jong oranje voetbalt namelijk in de finale van het EK-voetbal.
Even nog denk ik dat het om hockey gaat omdat er een speler Klaas-Jan genoemd wordt en dat is een veertien karaats hockeynaam.
Wat doet een hockeyer in Godsnaam op een voetbalveld denk ik nog. Het moet toch niet erger worden. Straks staat er ook nog een Machteld in het doel en een Brechtje als mandekker. Dat kan zomaar hoor! In nachtmerries kan alles.

Die Klaas-Jan kan er trouwens wat van zeg. Voor een niet-hockeyer weet hij niet onverdienstelijk te scoren. En dat zonder een hockeystick nog wel.
Ik hoorde de verslaggever roepen dat zijn marktwaarde na die doelpunten naar 20 miljoen euro’s was gestegen. Na vier doelpunten? Dat is 5 miljoen per doelpunt!
Het wordt tijd dat ik een versnelde cursus voetballen ga volgen. Kan dat schriftelijk? Bij de NTI? Weet iemand dat?

Vervolgens hoor ik de verslaggever melden dat er talentvol “materiaal” op het veld staat.
Nou, ik peins mij suf maar ik kan niet ontdekken wat er zo talentvol aan een bal en vier doelpalen is want dat is het enige materiaal dat ik op het veld kan ontdekken. Of je zou de scheidsrechter moeten meerekenen...
Zal wel aan mij liggen.

Wat ik ook zo merkwaardig vind is de manier waarop die spelers het veld opkomen.
Ze hebben allemaal een klein jongetje of meisje aan de hand. Kan iemand mij uitleggen waarom dat is? Wat hebben kinderen te maken met voetbal? Zijn dat hun eigen kinderen?
Dat zie je bij hockey of golfen toch ook nooit. Of hebben hockeyers geen kinderen?
Of is het omdat die voetballers zonder begeleiding het veld niet kunnen vinden? Zou niet vreemd zijn natuurlijk door al dat koppen want daar wordt de toch al niet hoge kwaliteit van het denkvermogen niet beter van.

Waarom gaan ze trouwens niet hand in hand met een stel bejaarden het veld op?
Nee, toch maar niet. Je kunt het natuurlijk niet maken om met zo’n oudje het veld op te draven. Dat oudje zal maar aan hartritmestoornissen lijden. Je moet er niet aan denken wat er dan allemaal kan gebeuren.
Het zou toch een ramp zijn als de wedstrijd afgelast moet worden wegens een sterfgeval aan de hand van Klaas-Jan? Denk eens aan alle reclame-inkomsten die dan gemist worden.

De verslaggever meldt dat het winnen van de finale een unieke gebeurtenis is. En dat de trainer genaamd Foppe de Haan er een uniek team van heeft gemaakt. Veel uniek dus op deze avond. ‘Hoe is het mogelijk?’, roept hij er ook nog achteraan.
Tja, moet je mij niet vragen. Die Foppe is duidelijk niet Blind…
Maar zonder die Klaas-Jan had ik het nog niet geweten.
De hockeywereld is een talent misgelopen…

Schrijver: paco, 5 juni 2006


Geplaatst in de categorie: sport

3.2 met 5 stemmen 832Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)