Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een 020-babbel

Tring ... triiiinnnggg ... ‘met de bondscoach ...’

‘Ja hallo Marco, met de goeroe, maar zeg jij maar Johan tegen mijn, want we hebbe toch allebei voor Ajax gespeeld, wij zijn echte 020-jongens. Marco jongen, ik wou je effe zeggen dat die vroege uitschakeling niet jouw schuld is. Hun van de pers zeggen dat wel, maar volgens mij is het dus gewoon die schuld van die Rita Verdonk. Logisch toch? Als zij die Kalou lekker had laten voetballen, dan had jij die duikelaar van een Robben eens wat vaker kenne wisselen. Kijk, dat is dus in principe een gegeven. Jij hep niks fout gedaan, want je hep goed naar mij geluisterd en ik maak nooit fouten, want ik hep enorme moeite om me te vergissen. Maar dat is natuurlijk algemeen bekend in Amsterdam en de rest van Nederland.

Ik wou je nog wat tips geven voor de EK van 2008. Oranje moet altijd spelen zoals Ajax in mijn jaren. Jij hep dan wel geen Pietje en Sjakie, maar je moet nooit met minder als drie spitsen gaan spelen. Voetbal is simpel, maar het is wel moeilijk om simpel te voetballen. Begrijp je dat? Kijk als wij de bal hebben, dan kenne hun niet scoren. Logisch toch! Dus moeten wij altijd de bal hebben. En je moet een visie hebben Marco, het liefst mijn visie. Je ken namelijk beter ten onder gaan met je eigen visie, dan met de visie van een ander. Jij moet dus mijn visie overnemen, want wij 020-jongens hebben altijd dezelfde visie. Da’s logisch toch! En kijk Marco, je ken straks wel twee jaar ouder zijn, maar je wordt nooit meer de oude, dus moet je nu al vooruit denken. Begrijp je? Voetbal moet ook altijd op het scherpst van de schede gespeeld worden en schieten moeten ze, want als je niet schiet, dan ken je niet scoren. Er werd veel te weinig geschoten in Duitsland, dat moet in 2008 helemaal anders. Voetbal is ook een spel van fouten, wie de minste fouten maakt wint. Dus moeten wij helemaal geen fouten maken, dan winnen we. Logisch! En die verdediging van Oranje was soms ook net een geitenkaas, maar da’s logisch natuurlijk als een echte 020-kanjer als Sjonnie Heitinga niet altijd ken spelen. En natuurlijk moet je ook wat meer 020-jongens in de begeleiding hebben, nu zijn het er maar vier en dat is toch een beetje weinig. Ik weet nog wel een paar vriendjes van vroeger. Ik hoop niet dat we in 2008 tegen Italië hoeven te spelen, want die Italianen kennen niet van jou winnen, maar je ken wel van hun verliezen. Da’s logisch! En we moeten wat vaker zo’n 020-feestje voor die gasten organiseren met echte 020-artiesten zoals Willeke Alberti, Gordon en Sjonnie Jordaan. Oh nee, Sjonnie is al dood, nou ja ieder nadeel hep z’n voordeel. Logisch!

Nou Marco, ik hoop dat je het allemaal begrepen hep. Maar dat zal wel, want het was een logisch verhaal. Op mij ken je rekenen en ik zorg er ook wel voor dat de Telegraaf, een echte 020-krant, altijd aardige stukkies over je schrijft. Ik ga hangen. Dag!

‘Eh ... dag meneer Goeroe ... eh bondscoach ... eh Johan ... dag ... ‘

Schrijver: Daan de Ligt, 9 juli 2006


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 10 stemmen 1.086Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Folkje
Datum:
22 juli 2006
Niet slecht voor een Hagenees.
Naam:
Rina van Dijk
Datum:
11 juli 2006
Het moet zijn: je hep goed naar

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)