Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Innerlijke satan

De zuid-afrikaanse wijn, die gisteren nog als middel diende om mijn angsten te bedwingen, heeft mij vanmorgen gewekt met een misselijk gevoel. Zo begin ik mijn dag met paracetamol 500 mg en mijn vaste vitaminepillen. Doorgeslikt met een restje kaapse pracht.

Ik wilde een gedicht schrijven vanmorgen. Over de haat, over de frustratie. Ik wilde een gedicht schrijven over hoe dingen misgaan en hoe ik daar steeds minder vat op lijk te krijgen. Ik verloor mijn grip. De namen zijn vergeten al maar het gevoel blijft op de loer. Klaar om toe te slaan. Gelukkig is er op dat soort momenten nog steeds zuid-afrikaanse wijn.

Als ik vanmorgen genoeg inspiratie had gehad en de woorden niet gevlucht waren, dan was mijn gedicht een confronterend gedicht geworden. Gisterenavond heb ik mijn tranen niet tegengehouden. Ik heb ze laten stromen en terwijl ze stroomden heb ik mijn innerlijke satan erkend. Dat is geen eng christelijke anekdote. Ik voel de laatste tijd het kwaad in mij ontwaken en noem dat mijn satan enkel om het wat dramatischer te maken. Zo ben ik dan ook wel weer.

Ieder mens is een universum op zich. Zowel het goede als het slechte is dan ook in ieder mens aanwezig. Dat klinkt misschien redelijk voor de hand liggend. De betekenis daarvan is echter zondermeer dat elk van die beide kanten in omvang toe kan nemen. Dat is de beweeglijkheid van het universum. Daar kan je niet tegenop.

De focus van mijn universum lijkt deze dagen vooral te liggen bij het slechte en mijn gedachten confronteren me daarmee. Die gedachten, die steeds komen en gaan maar altijd ergens aanwezig blijven, probeer ik weg te drinken met mijn zuid-afrikaanse wijn.
Mijn paracetamol helpt me daarbij.

Schrijver: Roel van Rijswijk, 13 juli 2006


Geplaatst in de categorie: woede

4.2 met 14 stemmen 660Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
14 juli 2006
Email:
Evamenschchello.nl
Hihi, logisch in deze verwarrende tijd toch !
Maarrrr pas maar op dat je niet verslaafd raakt aan die wijn, ook al is hij soms nog zo lekker

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)