Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nee Joost

Joost Ravoo is de PR-directeur van de Nederlandse Spoorwegen.
Zijn werk is dus de NS een positief imago te bezorgen. Dat is natuurlijk een bijna onmogelijke opgave. Veel treinen komen te laat, als overstappende reizigers op het perron arriveren rijdt hun aansluiting letterlijk voor hun neus weg enzovoort enzovoort. Dus heeft de NS een ernstig imagoprobleem. En daar moet Joost dus wat aan doen. Volgens hem zijn daarbij alle methodes toegestaan, tot omkoping aan toe.

Joost heeft twee grote vijanden die zijn missie in de weg staan: de Forensenbond en Volkskrant-journalist Harry van Gelder. Nadat eerder een vuile open brief aan de Forensenbond als een boemerang in Joosts eigen gezicht was ontploft, heeft ons PR-talent zijn pijlen nu gericht op Harry. Leest u even mee met een blogje van Joost?

“We hebben er de afgelopen jaren echt alles aan gedaan om de relatie met Harry van Gelder te normaliseren. Bijpraatsessies, samen bootje varen, primeurtjes gunnen, (…) Je kent het wel. En toch blijft Harry van Gelder ons in de Volkskrant keer op keer teleurstellen met zijn vooringenomenheid, suggestieve stukken en het weglaten van bij hem bekende feiten. Dan is de maat dus vol. Harry is niet meer welkom op persbijeenkomsten en wordt niet meer bediend door persvoorlichting. “ Tot zover Joost Ravoo.

Mevrouw Oplopers vraagt bezorgd waarom ik achter mijn bureau zit te huilen. Waarom ik zo verdrietig ben. Maar ik bén helemaal niet verdrietig. En die tranen die over mijn wangen lopen dan? Van het lachen! Wat een grapjas, die Joost. Dus hij vindt dat je een journalist eerst leuk mee uit varen mag nemen om hem vervolgens het zwijgen op te leggen? Dat is wellicht geldig in landen als Corruptiestan of Omkopistan, of desnoods in het programma van Joosts collega-leugenaar Harry Mens, maar gelukkig trapt een journalist van een fatsoenlijke krant daar niet in! Verder heeft Joost laten weten, dat het goed zou zijn, als de Volkskrant voortaan een andere journalist zou sturen. Die is dan wél welkom.

Wat een idioot! Nee Joost, jij verdeelt de taken bij de Volkskrant niet. Nee Joost, het ís niet onterecht dat je bedrijf zo nu en dan wordt neergesabeld. Nee Joost, het ís een journalist niet verboden om kritische artikelen te schrijven. Ook niet nadat je hem op een boottochtje hebt getrakteerd.

En als je het niet eens bent met wat een journalist opschrijft, Joost, dan is een lullig blogje geen oplossing. En een boycot ook niet. Dan ga je naar de Raad voor de Journalistiek. Of naar de rechter. Maar dat durf je niet. Logisch ook, want ik heb Harry van Gelder nog nooit op een onwaarheid in zijn artikelen kunnen betrappen. Ik ben namelijk, eh, hoe zal ik het zeggen, eh, nogal goed ingevoerd in de materie.

Die Joost... Ik voorzie dat hij nog een keer schuimbekkend in een dwangbuis eindigt. Maar er is ook goed nieuws voor hem. In het verleden heeft hij om onduidelijke redenen al een keer een PR-prijs gewonnen. En nu is ‘ie opnieuw genomineerd. Voor de Cabaretprijs 2006.

Schrijver: Driek Oplopers, 14 juli 2006


Geplaatst in de categorie: moraal

3.0 met 5 stemmen 562Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)