Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Niet van suikergoed

Vandaag in het nieuws:
Het Hoornbeeck College te Amersfoort weigert een leerling aan te nemen, omdat hij thuis een open internetverbinding heeft én TV.

De school stelt in zijn toelatingseisen, dat het zich verdiepen in moderne lectuur, muziekuitingen en massamedia, zo nodig kan leiden tot een afwijzing. Vanwege het god-onterend en mensverwoestend karakter van een en ander.
De advocaat van de leerling wil in zijn verweer hiertegen meenemen, dat hij zeker weet dat enkele van de leerkrachten wél internet en tv hebben.
Nou op dat punt gaat hij dus zeker niet winnen!
Want dat dank je de koekoek. Hoe moeten die figuren anders weten, wat ze hun leerlingen moeten verbieden, als ze niet eerst zélf stiekem hebben zitten kijken wat voor god-onterends er te beleven is!

Hoe is het toch mogelijk, dat er nog steeds mensen zijn, die denken andere mensen iets te moeten verbieden. Denken andere mensen af te moeten schermen.
Op te sluiten in een wereld van suikergoed waarin alles mooi en (schijn)heilig is.
De meiden mogen alleen rokken dragen, in weer en wind, en trekken daarbij meer aandacht van de mannen, dan wanneer ze gewoon een broek hadden gedragen.
U2 staat op de verboden lijst!

Waar gaat dit toch allemaal over?!
Angst, denk ik. Regels moeten er zijn, waar iedereen zich aan moet houden. Zo blijft alles controleerbaar. Zo blijft alles in de hand.
Maar zo werkt het natuurlijk niet.
Veel beter kan je jonge mensen bijbrengen, wat er te koop is in de wereld.
Want die wereld is helaas niet van suikergoed, maar bikkelhard.
Zodat ze er het beste van kunnen maken...

Schrijver: Rina van Dijk, 20 jul. 2006


Geplaatst in de categorie: religie

2,4 met 7 stemmen 738Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
lode
Datum:
7 okt. 2006
Email:
lvantilhetnet.nl
En toch, Driek Oplopers, praat eens met die wereldvreemde engerds. En dan blijken het gewoon aardige mensen te zijn. Ze missen veel: Froger horen zij niet zingen en het ijsdansen gaat aan hun voorbij, dat wel.
Naam:
jos
Datum:
21 jul. 2006
Niet te geloven - dank voor dit informerend proza. Nu maar hopen dat de leerling niet te zeer gedupeerd, door verstandige ouders beschermd wordt.
Naam:
Driek Oplopers
Datum:
21 jul. 2006
Email:
driekoplopersyahoo.com
Op een uitmuntende manier een misstand bij een school, die wordt bevolkt en bestuurd door een stelletje wereldvreemde engerds, aan de orde gesteld. Hulde!

Dit kan God toch nooit bedoeld hebben?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)