Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zomer

Wat hebben we er naar uit gekeken, wat werd er gemopperd over het weer. Zo slecht was het nog nooit eerder geweest. En ik optimist bleef maar herhalen: dat houden we nog te goed!
Had ik mijn mond maar gehouden, want ik geniet van een zonnetje in mei. Laat mij een uurtje in de zon genieten en ik ben bruin. De verdere zomer kunt u mij in de schaduw vinden.

Maar deze hittegolven zijn toch een beetje veel van het goede, ik wil niet zeuren, maar ik kan slecht tegen de hitte. Nu mag ik niet klagen, want ik heb vakantie en hoef dus niets te doen. Dat doe ik dan ook niet, maar als nijvere bij zit me dat niet echt lekker.
Ik heb me al in zoverre aangepast, dat ik ’s middags een siesta houd, terwijl ik met een half oog de tour de france volg. Het gebeurt regelmatig dat het oog ook nog dicht valt en de rangschikking miraculeus veranderd is.

Het is zelfs te heet om in de tuin te zitten, zelfs in de schaduw is het niet te houden, omdat er geen zuchtje wind is. Gelukkig ga ik pas in augustus een weekje weg en ik zou het niet erg vinden als er dan wind en regen op het programma staan, natuurlijk niet de hele dag, maar zo hier en daar een buitje.
Verder houd ik me aangenaam bezig met komische films, oorlogsfilms en misdaadverhalen. Nu en dan geniet ik van een kopje buitenissige koffie, zit ik op een terras met een uitheemse sorbet, koop ik in de supermarkt zomerfruit zoals kersen en rode bessen. De verse broodjes bak ik zelf in de oven.

Regelmatig ga ik een eindje fietsen en dan geniet ik van de geur van pas gemaaid gras of de kleur van goudgele graanvelden. Ik zie jonge zwaluwen vliegen, waar ze kortgeleden nog gevoerd werden door hun ouders. Bijen vliegen af en aan, in en uit mijn stokrozen. Vlinders fladderen van struik naar struik. Hmm, het lijkt wel vakantie.

Schrijver: Bij, 22 juli 2006


Geplaatst in de categorie: vakantie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 603Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)