Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Chip

Tussen brandnetels, distels en bramen vonden ze hem. Twee vriendinnen die een eindje gingen skeeleren, zij rustten toevallig aan de kant van de weg. Ze hoorden iets achter zich in de sloot, een klagelijk geluid. Ze vonden hem zo zielig en namen hem liefdevol mee naar huis.

Ze waren veel te vroeg thuis en stonden plotseling voor me met een grijs met wit tijgertje. Met de mededeling dat ze niet anders konden, of ze hem mochten houden. Toen ik weigerde, viel hun mond open van verbazing. Ogen vol verdriet en vol verwijt werden op mij afgevuurd. Onmiddellijk besefte ik dat ik dit diplomatieker had moeten aanpakken, maar het kwaad was al geschied. Moeders zijn niet zonder fouten en ze keken me minachtend aan. Vijftien jaar opvoeding naar de maan!

Ze voelden zich met hem verbonden en hielden nu al van hem. Ik zocht een manier om me er van af te maken. ‘Waar heb je hem gevonden?’ vroeg ik, ‘staat daar niet ergens een boerderij in de buurt?’
Vroeger woonde ik ook op een boerderij, zoveel jonge katten werden er toen uit de auto gezet bij ons hek. Dan hadden wij er weer een aantal vreemde katten erbij. Sommige werden tam, maar andere bleven wild en schrikachtig. Ach, een kat meer of minder was niet zo belangrijk toen, want er was voldoende ruimte.
‘Breng hem maar terug waar je hem hebt gevonden’, zei ik. Verbijsterd over zoveel harteloosheid kropen ze op de achterbank. Toen ik in de spiegel in hun ogen keek, staarden twee paar ogen mij onthutst aan. Vastbesloten zei ik: ‘zet hem maar neer bij die plas!’ Zodat hij in ieder geval te drinken had. Ze stapten stilletjes uit, knuffelden hem, kusten hem en lieten hem niet los. De boerderij die het dichtst bij lag, was toch wel erg ver weg.

Op het laatste moment ging ik door de knieën. ‘Vooruit dan maar’, zei ik, ‘stap maar weer in.’
Nooit werd een kleine kater meer verwend dan Chip. Hij had een guitig kopje en iedereen vond het een geinig beest. Ja, ik ook.
(Behalve als hij op de bank pieste of in de gordijnen hing, dan vond ik hem iets minder!)

Schrijver: Bij, 23 juli 2006


Geplaatst in de categorie: dieren

4.6 met 5 stemmen 628Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
trijntje
Datum:
24 juli 2006
Email:
trsinkesinkesales.nl
Gevoelig geschreven. Leest gemakkelijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)